ODLUKA

O ODREĐIVANJU NADLEŽNOG ORGANA ZA SPROVOĐENJE POSTUPKA DAVANJA U ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U DRŽAVNOJ SVOJINI NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA

("Sl. list grada Beograda", br. 23/2009)

Član 1

Određuje se gradonačelnik grada Beograda, kao organ nadležan za donošenje Odluke o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Beograda, uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a u skladu sa Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda.

Član 2

Određuje se gradonačelnik grada Beograda, kao nadležan organ, da na osnovu predloga Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja koju obrazuje Gradsko veće grada Beograda, donese Odluku o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Beograda, uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Član 3

Odredbe čl. 1. i 2. ove odluke odnose se i na poljoprivredno zemljište koje je, u skladu sa posebnim zakonom, određeno kao građevinsko zemljište, a koristi se za poljoprivrednu proizvodnju do privođenja planiranoj nameni, kao i na poljoprivredne objekte u državnoj svojini.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".