ODLUKA

O UKIDANJU SAMODOPRINOSA U MZ "ŽABARE" ZA NASELJENA MESTA TREBOTIN, ŽABARE, MALA VRBNICA

("Sl. list grada Kruševca", br. 4/2009)

Član 1

Ukida se samodoprinos u MZ "Žabare" za naseljena mesta Trebotin, Žabare i Mala Vrbnica, zavedenog Odlukom o samodoprinosu za MZ "Žabare" naseljena mesta Trebotin, Žabare i Mala Vrbnica, ("Sl. list opštine Kruševac", br. 7/2005) za period od 01.01.2006. do 31.12.2010. godine.

Član 2

Neutrošena sredstva samodoprinosa prema stanju na žiro računu na dan 31.12.2008. godine, kao i priliv sredstava koji se ostvari do dana ukidanja samodoprinosa koristiće MZ "Žabare" za naseljena mesta Trebotin, Žabare, Mala Vrbnica za namene za koje je zaveden, za popravku poljskih puteva, za asfaltiranje seoskih puteva i druge zajedničke potrebe građana u naseljenim mestima.

Pojedinačne odluke o upotrebi neutrošenih sredstava samodoprinosa, koja se vode na posebnim računima naseljenih mesta, donosi Savet mesne zajednice i mesni odbor naseljenog mesta.

Član 3

Obavezuje se Savet Mesne zajednice da, odmah, po stupanju na snagu ove Odluke obavesti isplatioce plata koji su vršili obračun i naplatu za zaposlene, kao i Poresku upravu, odnosno nadležni Odsek za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda Gradske uprave Kruševac, koji vrši obračun i naplatu samodoprinosa po ostalim osnovama od građana koji su imali obavezu plaćanja uvedenog samodoprinosa za MZ "Žabare", naseljena mesta Trebotin, Žabare i Mala Vrbnica.

Član 4

Nadzor građana nad trošenjem neutrošenih sredstava samodoprinosa obezbeđuje se podnošenjem izveštaja Saveta mesne zajednice, najmanje jednom godišnje, upoznavanjem sa izveštajem o sredstvima samodoprinosa putem oglasnih tabli i informativnih listova najmanje jedanput godišnje i omogućavanjem uvida u dokumentaciju o utrošku sredstava.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana po objavljivanju u "Službenom listu grada Kruševca".

Napomene

Zaključak o proglašenju Odluke i Izveštaj o sprovedenom referendumu objavljeni su u "Sl. listu grada Kruševca", br. 4/2009, str. 406. i 407.