UREDBA

O RATIFIKACIJI PROTOKOLA IZMEĐU DELEGACIJE CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA SOCIJALISTIČKE FEDERATIVNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE I DELEGACIJE CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA NARODNE REPUBLIKE KINE

("Sl. list SFRJ - Međunarodni ugovori", br. 12/84)

ČLAN 1

Ratifikuje se Protokol između delegacije Civilnog vazduhoplovstva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i delegacije Civilnog vazduhoplovstva narodne Republike Kine, potpisan 16. oktobra 1980. godine u Pekingu, u originalu na engleskom jeziku.

ČLAN 2

Tekst Protokola u originalu na engleskom i u prevodu na srpskohrvatskom jeziku glasi:

PROTOKOL
IZMEĐU DELEGACIJE CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA SOCIJALISTIČKE FEDERATIVNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE I DELEGACIJE CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA NARODNE REPUBLIKE KINE

U skladu s odredbama člana 13. stav 2. Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlade Narodne Republike Kine od 14. aprila 1972. godine, delegacija civilnog vazduhoplovstva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i delegacija civilnog vazduhoplovstva Narodne Republike Kine (spisak članova dve delegacije dat je u prilogu) održale su 14. oktobra 1980. u Pekingu konsultacije u prijateljskoj i drugarskoj atmosferi.

Dve strane su se saglasile da izmene Protokol potpisan 3. februara 1978. godine (dalje u tekstu: Protokol iz 1978.) kako sledi:

1. Izmeniti stav a) u paragrafu 1) Protokola iz 1978. godine, tako da on glasi:

"a) za određenog prevozioca u vazdušnom saobraćaju Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije: mesta u Jugoslaviji - Dubaj - jedno mesto u Indiji o čemu će biti obavešteni nadležni organi za vazdušni saobraćaj druge strane - Teheran - Daka - Urumči (tehničko sletanje) - Peking - Tokio i mesta dalje u trećim zemljama. O mestima dalje u trećim zemljama dogovoriće se nadležni organi za vazdušni saobraćaj dve strane putem konsultacija;"

2. Izmeniti stav b) u paragrafu 1) Protokola iz 1978. godine, tako da on glasi:

"b) za određenog prevozioca u vazdušnom saobraćaju Narodne Republike Kine: mesta u Kini - Teheran ili jedno mesto u Indiji - pakistanski potkontinent, o čemu će biti obavešteni nadležni organi za vazdušni saobraćaj druge strane - jedno mesto u predelu Golfa, o čemu će biti obavešteni nadležni organi za vazdušni saobraćaj druge strane - Ankara ili Istanbul - Bukurešt - Beograd - Cirih ili Ženeva ili London i mesta dalje u trećim zemljama. O mestima dalje u trećim zemljama dogovoriće se nadležni organi za vazdušni saobraćaj obe strane putem konsultacija.".

3. Izmeniti paragraf 3) Protokola iz 1978. godine, tako da glasi:

"3) određeni prevozilac u vazdušnom saobraćaju jedne ili druge strane obavlja ugovoreni saobraćaj vazduhoplovima B-707.

Načelno je dogovoreno da određeni prevozilac u vazdušnom saobraćaju jedne ili druge strane može da, ako to saobraćaj zahteva, uvede širokotrupni vazduhoplov na ugovorenim linijama. Ako je korišćenje širokotrupnih vazduhoplova na ugovorenim linijama stalno, prethodno se mora dobiti odobrenje od nadležnih organa za vazdušni saobraćaj druge strane. Za privremeno korišćenje širokotrupnih vazduhoplova prijava se mora podneti nadležnim organima za vazdušni saobraćaj druge strane koja će dati odgovor u roku od 48 sati."

4. Ovaj protokol će se primenjivati od dana potpisivanja i važiće za vreme važnosti Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između strana.

Sačinjeno u Pekingu, 16. oktobra 1980. godine, u dva primerka na engleskom jeziku. Oba primerka su jednako verodostojna.

Anton Marlek, s. r.

 

Lin Zheng, s. r.

Šef Delegacije Civilnog vazduhoplovstva

 

Šef delegacije Civilnog vazduhoplovstva

Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije

 

Narodne Republike Kine

SPISAK ČLANOVA DELEGACIJE JUGOSLOVENSKOG CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA

šef Delegacije:

Anton Marlek, pomoćnik predsednika, Savezni komitet za saobraćaj i veze;

zamenik šefa Delegacije:

dr Ljubomir Šarić, načelnik Međunarodnog odeljenja, Savezni komitet za saobraćaj i veze;

članovi:

Gradimir Mičić, direktor za komercijalne i industrijske poslove, JAT;

Đorđe Ribar, ekonomski savetnik, Ambasada SFR Jugoslavije;

Vera Nikolić-Bremec, prevodilac, Savezni komitet za saobraćaj i veze.

SPISAK ČLANOVA DELEGACIJE CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA NR KINE

šef Delegacije:

Lin Zeng, zamenik generalnog direktora Generalne Uprave za civilno vazduhoplovstvo Kine (CAAC);

zamenik šefa Delegacije:

Li Šufan, zamenik direktora, Uprava za međunarodne odnose (CAAC);

članovi:

Hu Keji, načelnik Uprave za međunarodne odnose, Odeljenje za međunarodne veze, (CAAC);

Ksiong Bingun, funkcioner, Uprava za vazdušni saobraćaj (CAAC);

Pan Jing, funkcioner, Odeljenje za međunarodne veze (CAAC);

Vu Li, funkcioner, Odeljenje za međunarodne veze (CAAC);

ČLAN 3

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SFRJ".