REŠENJE

O OBRAZOVANJU SAVETA ZA ZAPOŠLJAVANJE GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 32/2009)

I

Obrazuje se Savet za zapošljavanje Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Savet), kao radno savetodavno telo Gradonačelnika Grada Novog Sada.

II

Zadatak Saveta je da daje mišljenje i preporuke Gradonačelniku Grada Novog Sada u vezi sa pitanjima od interesa za unapređenje zapošljavanja i to:

1. planovima zapošljavanja,

2. programima i merama aktivne politike zapošljavanja,

3. propisima iz oblasti zapošljavanja,

4. drugim pitanjima od interesa za zapošljavanje.

III

Savet ima predsednika, zamenika predsednika i osam članova, koje imenuje Gradonačelnik Grada Novog Sada.

Članove Saveta čine pet predstavnika Grada Novog Sada i po jedan predstavnik kojeg predlažu Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Novi Sad, Gradsko veće Saveza samostalnih sindikata Grada Novog Sada i opština, Unija poslodavaca Srbije - poslodavci Novog Sada, Međuopštinsko udruženje samostalnih privrednika Novog Sada i Regionalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća "Alma Mons" Novi Sad.

IV

Za rad u Savetu predsedniku, zameniku predsednika i članovima koji nisu članovi Gradskog veća ili zaposleni u gradskoj upravi, pripada pravo na naknadu.

Predsedniku i zameniku predsednika koji nisu članovi Gradskog veća ili zaposleni u gradskoj upravi pripada naknada u iznosu od 10% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije, prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike.

Članovima Saveta koji nisu članovi Gradskog veća ili zaposleni u gradskoj upravi pripada naknada u iznosu od 5% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije, prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike.

Naknada se isplaćuje mesečno, pod uslovom da je Savet u toku meseca održao sednicu, bez obzira na broj održanih sednica.

Sredstva za naknade za rad predsednika, zamenika predsednika i članova Saveta, obezbeđena su Finansijskim planom Gradske uprave za privredu za 2009. godinu.

V

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Saveta obavljaće Gradska uprava za privredu.

VI

Donošenjem ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o obrazovanju Saveta za zapošljavanje Grada Novog Sada ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 43/2006, 42/2007 i 29/2008).

VII

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".