REŠENJE

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA STRUČNU PROCENU I IZBOR PROJEKATA ZA IZGRADNJU, ADAPTACIJU I REKONSTRUKCIJU VERSKIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 33/2009)

I. Obrazuje se Komisija za stručnu procenu i izbor projekata za izgradnju, adaptaciju i rekonstrukciju verskih objekata na teritoriji Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Komisija).

II. Zadatak Komisije je da izvrši stručnu procenu i izbor projekata izgradnje, adaptacije i rekonstrukcije verskih objekata u Gradu Novom Sadu i sačini Izveštaj o sprovedenom postupku konkursa sa predlogom projekta za čiju realizaciju bi se odobrile dotacije, i iznosom dotacije za sufinansiranje svakog pojedinačnog projekta.

Komisija dostavlja Izveštaj Gradskoj upravi za kulturu, koja priprema predlog akta koji donosi Gradsko veće Grada Novog Sada.

III. Komisija ima predsednika, zamenika predsednika, dva člana i dva zamenika člana Komisije.

IV. Predsedniku, zameniku predsednika, članovima i zamenicima članova Komisije, koji nisu članovi Gradskog veća Grada Novog Sada ili zaposleni u Gradskoj upravi, za rad u Komisiji pripada naknada i to: predsedniku i zameniku predsednika u visini od 10% a članovima i zamenicima članova u visini od 5% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije, prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike.

Naknada se isplaćuje pod uslovom da je Komisija u toku meseca održala sednicu, bez obzira na broj održanih sednica.

V. Stručne i administrativne poslove za potrebe Komisije obavljaće Gradska uprava za kulturu.

VI. Donošenjem ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o obrazovanju Komisije za stručnu procenu i izbor projekata za izgradnju i rekonstrukciju crkava i verskih objekata u Gradu Novom Sadu ("Službeni list Grada Novog Sada", 5/2008).

VII. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".