PROGRAM

INVESTICIONIH AKTIVNOSTI I TEKUĆEG ODRŽAVANJA APOTEKE NOVI SAD ZA 2009. GODINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 33/2009)

1. Ovim programom utvrđuju se investicione aktivnosti i tekuće održavanje Apoteke Novi Sad (u daljem tekstu: Apoteka) za 2009. godinu.

2. Za realizaciju ovog programa planirana su sredstva u budžetu Grada Novog Sada za 2009. godinu, u ukupnom iznosu od 16.421.000,00 dinara, za transfere ostalim nivoima vlasti, i to za:

- kapitalne transfere, u iznosu od 15.171.000,00 dinara i

- tekuće transfere, u iznosu od 1.250.000,00 dinara.

3. Sredstva iz tačke 2. alineja jedan ovog programa, u iznosu od 15.171.000,00 dinara, raspoređuju se za investicione aktivnosti, i to za:

1) ugradnju fasadne Al-stolarije u organizacionim jedinicama Apoteke: "23. oktobar", "Dr Jovan Tucakov", "Galenska laboratorija za izradu derma-kozmetičkih preparata" u iznosu od 2.105.000,00 dinara za:

- izradu projektne dokumentacije,

- završne zanatske radove i

- stručni nadzor;

2) rekonstrukciju elektroinstalacija u organizacionim jedinicama Apoteke: "Dr Jovan Tucakov", "Veternik", "Kovilj", "Kać", "Begeč", "Ledinci", "Budisava", "Stepanovićevo", "Čenej" u iznosu od 1.550.000,00 dinara za:

- izradu projektne dokumentacije,

- završne zanatske radove i

- stručni nadzor;

3) nabavku medicinske i druge opreme za organizacione jedinice Apoteke: "Galenska laboratorija za izradu derma-kozmetičkih preparata", "Laboratorija za kontrolu i ispitivanje lekova", "Sajmište", "Dr Jovan Tucakov", "Rumenka", "Begeč" u iznosu od 2.276.000,00 dinara za:

- dozator za losione 1 aparat,

- dozator za emulzije 1 aparat,

- farmaceutski mikser 1 aparat,

- mašinu za varenje međučepova 1 aparat,

- prohromski radni sto 1 komad,

- suvi sterilizator 1 aparat,

- ultrasonično kupatilo 1 komad,

- analitičku vagu 1 aparat,

- automatsku biretu 2 aparata,

- komoru za rastvaranje sirupa 1 aparat,

- vodeno kupatilo 1 komad,

- dispenzetu za rastvaranje sirupa 2 aparata.

4) Opremanje organizacionih jedinica Apoteke: "Telep", "Dr Jovan Tucakov", "Dr Miloje Danilović", "Higija", "Prvi maj" propisanom opremom za obavljanje delatnosti, u iznosu od 6.740.000,00 dinara za:

- izradu tipskog projekta sa stručnim nadzorom i

- izradu i nabavku nameštaja i druge opreme.

5) Nabavku jednog dostavnog vozila za prevoz lekova sa ugrađenom termoregulacijom kargo prostora za Službu za pravne, ekonomsko-finansijske, tehničke i slične poslove, u iznosu od 2.500.000,00 dinara.

4. Sredstva iz tačke 2. alineja dva ovog programa, u iznosu od 1.250.000,00 dinara, raspoređuju se za tekuće održavanje organizacionih jedinica Apoteke, i to za:

1) godišnji pregled sistema i održavanje opreme, u svim organizacionim jedinicama Apoteke, u ukupnom iznosu od 1.250.000,00 dinara za:

- elektroinstalacije, svetleće reklame, paničnu rasvetu, mobilne aparate za protivpožarnu zaštitu i hidrantsku mrežu,

- fiskalne printere i GPRS terminale (elektronske Registar - kase sa fiskalnom memorijom),

- održavanje alarmnog sistema i sistema za ranu dojavu požara sa nadzorom.

5. Za realizaciju aktivnosti iz tačke 3. ovog programa prenos sredstava vršiće se putem kapitalnih transfera, a za aktivnosti iz tačke 4. ovog programa, putem tekućih transfera, i to do iznosa sredstava planiranih ovim programom za kapitalne, odnosno tekuće transfere.

6. Zahtev za prenos sredstava iz tačke 2. ovog programa, uz priloženu dokumentaciju, Apoteka dostavlja Gradskoj upravi za zdravstvo, a prenos sredstava na račun Apoteke vrši se na osnovu zahteva za prenos koji priprema Gradska uprava za zdravstvo, u skladu sa propisima.

7. Apoteka se obavezuje da će aktivnosti iz tač. 3. i 4. ovog programa biti izvedene stručno i kvalitetno, u skladu sa zakonom i standardima i normativima koji važe za ovu vrstu radova, odnosno nabavku opreme.

8. Nadzor nad sprovođenjem ovog programa obavljaće Gradska uprava za zdravstvo.

9. Apoteka podnosi Gradskom veću Grada Novog Sada godišnji izveštaj o realizaciji ovog programa, sa iskazanim fizičkim i finansijskim pokazateljima o izvršenim aktivnostima i utrošku sredstava.

10. Ovaj program objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".