ODLUKA

O ODREĐIVANJU NADLEŽNOG ORGANA ZA SPROVOĐENJE POSTUPKA DAVANJA U ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U DRŽAVNOJ SVOJINI

("Sl. list grada Smedereva", br. 9/2009)

Član 1

Određuje se gradonačelnik grada, kao organ nadležan za donošenje Odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije (u daljem tekstu "Ministarstvo"), a u skladu sa Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Smedereva.

Član 2

Određuje se gradonačelnik grada kao nadležan organ, da na osnovu predloga Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja koju obrazuje Skupština grada, donose Odluku o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini uz saglasnost Ministarstva.

Član 3

Odredbe člana 1. i 2. ove Odluke odnose se na poljoprivredno zemljište koje je u skladu sa posebnim zakonom određeno kao građevinsko zemljište, a koristi se za poljoprivrednu proizvodnju, do privođenja planiranoj nameni, kao i na poljoprivredne objekte u državnoj svojini.

Član 4

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini ("Službeni list opštine Smederevo", broj 15/2006).

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Smedereva".