ODLUKA

O ODREĐIVANJU NADLEŽNOG ORGANA ZA DAVANJE SAGLASNOSTI NA CENE U ODREĐENIM DELATNOSTIMA IZ NADLEŽNOSTI GRADA SMEDEREVA

("Sl. list grada Smedereva", br. 6/2009)

Član 1

Javno komunalno preduzeće, odnosno drugi oblik preduzeća, deo preduzeća i preduzetnik, kome je grad poverio obavljanje pojedinih komunalnih delatnosti, odlučuje o ceni komunalnih proizvoda i komunalnih usluga koju plaćaju neposredni korisnici i to: proizvodnja i isporuka vode, proizvodnja i isporuka toplotne energije, održavanje čistoće u naseljenim mestima (iznošenje kućnog smeća), održavanje deponija, održavanje i korišćenje pijaca, javnih parkirališta, uređivanje i održavanje groblja, grobnih mesta i sahranjivanje, prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju i auto-taksi prevozu.

Član 2

Saglasnost na cene komunalnih proizvoda i komunalnih usluga utvrđenih u članu 1. ove Odluke, daje Gradsko veće grada Smedereva u roku 15 dana od dana dostavljanja cenovnika na saglasnost.

Član 3

Preduzeća iz člana 1. ove Odluke su dužna da kvartalno obaveštavaju Gradsko veće i gradonačelnika o korekciji cena komunalnih proizvoda i usluga koje nisu navedene u članu 1. ove Odluke.

Član 4

Donošenjem ove Odluke prestaje da važi Odluka o načinu obrazovanja cena u određenim delatnostima iz nadležnosti Opštine ("Službeni list opština Smederevo i Kovin", broj 19/97).

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Smedereva".