PRAVILNIK

O USLOVIMA I NAČINU KORIŠĆENJA MOBILNIH TELEFONA

("Sl. list grada Subotice", br. 1/2009 i 13/2009)

Član 1

Ovim Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona (u daljem tekstu: Pravilnik) utvrđuju se uslovi i način korišćenja mobilnih telefona i kartica za službene potrebe izabranih i postavljenih lica u organima Grada Subotice.

Član 2

Pravo na dodelu korišćenja mobilnog telefona i kartica za službene potrebe u organima iz člana 1. ovog Pravilnika imaju:

1. Izabrana i postavljena lica u organima Grada Subotice i Načelnik Gradske uprave Grada Subotice;

2. Pomoćnici Gradonačelnika.

Način i uslovi korišćenja mobilnog telefona za zaposlene u Gradskoj upravi urediće Načelnik Gradske uprave posebnim Pravilnikom.

Član 3

Troškovi korišćenja mobilnog telefona i kartica, koji se plaćaju na teret budžeta Grada Subotice - Službe za opštu upravu i zajedničke poslove, utvrđuju se u mesečnom iznosu bez PDV-a i bez poreza na upotrebu mobilnog telefona, u visini:

1. za Gradonačelnika i Predsednika Skupštine Grada Subotice bez limita;

2. za zamenika Gradonačelnika Subotice, zamenika Predsednika Skupštine Grada Subotica, pomoćnike Predsednika Skupštine Grada Subotica, Sekretara Skupštine Grada Subotice, članove Gradskog veća, pomoćnike Gradonačelnika i Načelnika Gradske uprave, u iznosu od 3.000,00 dinara.

Izuzetno, dozvoljeni mesečni iznos troškova korišćenja mobilnog telefona može iznositi više od iznosa utvrđenog u stavu 1. tačka 2. ovog člana, po posebnom rešenju Gradonačelnika.

Član 4

Visina troškova korišćenja mobilnih telefona i kartica prati se mesečno.

Svaki korisnik mobilnog telefona u slučaju prekoračenja iznosa navedenog u članu 3. ovog Pravilnika, sam snosi troškove iznad odobrenog iznosa.

U cilju obezbeđenja plaćanja, svaki korisnik mobilnog telefona potpisuje izjavu o obustavljanju dela plate na ime izmirenja iznosa troškova računa za mobilni telefon, iznad odobrenog iznosa.

Obrazac izjave sastavni je deo ovog Pravilnika.

Član 5

O sprovođenju ovog Pravilnika stara se Služba za opštu upravu i zajedničke poslove.

Član 6

Danom stupanja na snagu ovog Pravilnika, prestaju da važe Pravilnik o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona II-02-15/2004 od 29.11.2004. godine, Pravilnik o izmeni Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona br. I-02-26/2005 od 22.12.2005. godine, Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona br. I-02-04/2006 od 11.1.2006. godine, Pravilnik o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona (prečišćeni tekst) br. I-02-5/2006 od 26.01.2006. godine i Pravilnik o dopunama Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona br. I-02-15/2006 od 27.03.2006. godine.

Član 7

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Subotice."

 

IZJAVA

Ja

   ,

korisnik službenog mobilnog telefona broj _______________, saglasan sam da mi se od plate obustavi iznos prekoračenja dozvoljenih mesečnih troškova korišćenja službenih mobilnih telefona, ukoliko isti iznos ne uplatim na žiro račun Gradske uprave, u roku od 3 dana od dana prijema obaveštenja o iznosu telefonskog računa.

 

U Subotici, ________________ 200_. g.

Potpis korisnika mobilnog telefona

____________________