OBJAŠNJENJE

ZA PRIMENU ČLANA 18. STAV 1. UPUTSTVA ZA SPROVOĐENJE IZBORA ZA ODBORNIKE SKUPŠTINE GRADA PRIŠTINE I SKUPŠTINE OPŠTINE PEĆ, RASPISANIH ZA 16. AVGUST 2009. GODINE

("Sl. glasnik RS", br. 59/2009)

1. Član 18. stav 1. Uputstva za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Prištine i Skupštine opštine Peć, raspisanih za 16. avgust 2009. godine ("Službeni glasnik RS", br. 53/09 i 56/09) glasi:

"Izborna lista podnosi se Republičkoj izbornoj komisiji najkasnije do 31. jula 2009. godine u 24,00 časa, na propisanom obrascu LI-PP/2009-1, u pisanom i elektronskom obliku (CD ili disketa), u sedištu Republičke izborne komisije ili dežurnom koordinatoru Republičke izborne komisije u prostorijama Ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici, koji je dužan da je bez odlaganja dostavi u sedište Republičke izborne komisije."

Mogućnost podnošenja Izborne liste kako u sedištu Republičke izborne komisije tako i u prostorijama Ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici, podrazumeva ravnopravan položaj podnosilaca izbornih lista u pogledu računanja vremena podnošenja izbornih lista, odnosno da se kao vreme podnošenja izborne liste smatra trenutak kada je izborna lista podneta bilo u sedištu Republičke izborne komisije bilo u prostorijama Ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici.

2. Ovo objašnjenje objaviti u "Službenom glasniku Republike Srbije".