ODLUKA

O UKIDANJU STAMBENE AGENCIJE LESKOVAC

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 11/2009)

Član 1

Ukida se Stambena agencija Leskovac, osnovana Odlukom Privremenog organa opštine Leskovac o osnivanju Stambene agencije Leskovac ("Službeni glasnik opštine Leskovac", broj 3/08).

Član 2

Sva sredstva za solidarnu stambenu izgradnju, osnovna i materijalna sredstva, vođena kod Stambene agencije prenose se gradu Leskovcu.

Sva prava i obaveze po osnovu izgradnje ili kupovine stanova solidarnosti, kao i po osnovu zaključenih ugovora o dodeli stanova solidarnosti, odnosno isplati istih, vođena kod Stambene agencije, prenose se gradu Leskovcu.

Svi stanovi kupljeni, izgrađeni ili su u toku gradnje, vlasništvo su grada Leskovca.

Bilans sredstava, prava i obaveze sačiniće se zaključno sa danom stupanja na snagu ove Odluke.

Član 3

Grad Leskovac poverava Javnom preduzeću za stambene usluge "Dom" Leskovac obavljanje poslova koje je do sada vršila Stambena agencija Leskovac i to: administrativne, tehničke, pravne i finansijske poslove u vezi sa dodelom stanova solidarnosti, zaključivanje ugovora o otplati stanova solidarnosti, kao i sve navedene poslove po osnovu već zaključenih ugovora o dodeli stanova solidarnosti i isplati istih.

Javno preduzeće za stambene usluge "Dom" zaključno sa danom stupanja na snagu ove Odluke preuzeće svu dokumentaciju Stambene agencije koja se odnosi na obavljanje poslova iz prethodnog stava ovog člana.

Član 4

Uplata anuiteta po osnovu zaključenih ugovora o dodeli stanova solidarnosti vrši se na uplatni račun Budžeta grada Leskovca broj 840-742141843-79, po modelu 97, poziv na broj 21058.

Sredstva prihodovana na način iz prethodnog stava su namenska i trošiće se za izmirivanje obaveza ugašene Stambene agencije, a na osnovu ispostavljenih zahteva Javnog preduzeća za stambene usluge "Dom" Leskovac.

Član 5

Stambena agencija Leskovac prestaje sa radom danom stupanja na snagu ove Odluke.

Član 6

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o osnivanju Stambene agencije Leskovac ("Službeni glasnik opštine Leskovac", broj 3/08), kao i sva normativna akta koje je doneo nadležni organ Stambene agencije.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Leskovca".