ODLUKA

O IZMENI I DOPUNI ČLANA 31. ODLUKE O USLOVIMA I NAČINU PROIZVODNJE I ISPORUKE TOPLOTE ("SLUŽBENI GLASNIK OPŠTINE LESKOVAC", BROJ 10/91 OD 05.06.1991. GODINE), KOJI JE OBUHVAĆEN ČLANOM 89. ODLUKE O USLOVIMA I NAČINU SNABDEVANJA TOPLOTNOM ENERGIJOM ("SLUŽBENI GLASNIK GRADA LESKOVCA", BROJ 28/08 OD 20.12.2008. GOD.)

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 11/2009)

Član 1

Odluka o izmeni odluke o uslovima i načinu proizvodnje i isporuke toplote ("Službeni glasnik opštine Leskovac" broj 7/94 od 16.05.1994. god.) u celosti se briše.

Član 2

Član 31. Odluke o uslovima i načinu proizvodnje i isporuke toplote ("Službeni glasnik opštine Leskovac", broj 10/91), obuhvaćen članom 89. Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom ("Službeni glasnik grada Leskovca", broj 28/08 od 20.12.2008. god.), menja se i glasi:

"Naknadu za isporučenu toplotnu energiju korisnici stambenih i poslovnih prostorija (u daljem tekstu "kupci") plaćaju na sledeći način:

1. Kupci koji koriste prostorije od 1. januara do 31. decembra plaćaju naknadu Toplani svakog meseca u toku godine, prema utvrđenim iznosima iz cenovnika.

2. Za prostorije stečene posle 1. januara do 1. avgusta u toku godine, naknada se plaća za svaki mesec u kome se isporučuje toplotna energija, ali u dvostrukom iznosu u odnosu na način utvrđen pod tačkom 1. ovog člana i to za januar, februar, mart i polovinu aprila. Počev od 1. avgusta plaćanje se vrši za svaki mesec do kraja godine na način utvrđen pod tačkom 1. ovog člana.

3. Za prostorije stečene posle 1. avgusta do kraja 31. decembra naknada se plaća za svaki mesec u kome se isporučuje toplotna energija, ali u dvostrukom iznosu u odnosu na način utvrđen pod tačkom 1. ovog člana i to za polovinu oktobra, novembra i decembra. Počev od 1. januara naredne godine plaćanje se vrši shodno načinu pod tačkom 1. ovog člana.

4. Za stanove koji nisu useljeni, poslovni prostor i zajedničke prostorije koje se nalaze u objektima koji su završeni i počelo je useljavanje, obaveza plaćanja naknade počinje istovremeno i na način kao i za useljen prostor u istom objektu. Ovakav način plaćanja utvrđen je jer se isporuka toplotne energije vrši na 6 meseci, a plaćanje u 12 mesečnih rata, s tim što se računi dostavljaju do 10. u mesecu za prethodni mesec, a plativi su do kraja meseca.

Naknada za isporučenu toplotnu energiju za grejanje kvalifikovanih kupaca plaća se u rokovima i na način predviđen Zakonom o obligacionim odnosima, ukoliko u ugovoru nije drugačije predviđeno."

Član 3

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku grada Leskovca".

Odluka počinje da se primenjuje od 01.01.2010. godine.