UREDBA

O POSTUPKU ZA IZDAVANJE ODOBRENJA ZA SNIMANJE IZ VAZDUHA TERITORIJE SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE I ZA IZDAVANJE KARTOGRAFSKIH I DRUGIH PUBLIKACIJA

("Sl. list SRJ", br. 54/94 i "Sl. glasnik RS", br. 72/2009 - zakon)

Član 1

Ovom uredbom se uređuje postupak za izdavanje odobrenja za snimanje iz vazduha teritorije Savezne Republike Jugoslavije (u daljem tekstu: SRJ) za potrebe premera zemljišta i obalnog mora i za izdavanje kartografskih i drugih publikacija.

1. Snimanje iz vazduha

Član 2

Preduzeća i druga pravna lica koja je ovlastila Savezna vlada da mogu vršiti snimanje iz vazduha teritorije SRJ za potrebe iz člana 75 stav 1 Zakona o odbrani, mogu snimati samo ako su prethodno pribavili odobrenje od Saveznog ministarstva za odbranu.

Član 3

Zahtev za izdavanje odobrenja za snimanje iz vazduha teritorije SRJ sadrži:

1) firmu, odnosno naziv ili ime i adresu podnosioca zahteva;

2) precizno označena područja ili pojedinačne objekte koji će se snimati iz vazduha (ako se tekstom ne može tačno definisati područje, odnosno objekat, prilaže se odgovarajuća karta ili plan na kojima se ta područja ili objekti jasno označavaju);

3) podatke o tome za čije i kakve potrebe će se snimati iz vazduha;

4) podatke o vrsti, razmeru i vremenu snimanja;

5) podatke o preduzeću, drugom pravnom licu ili državnom organu koji će snimati, razvijati filmove, izraditi i umnožavati aerofoto-snimke;

6) podatke o preduzeću, drugom pravnom licu ili državnom organu koji će čuvati negative, aerofoto-snimke i drugi fotomaterijal.

Za snimanje iz vazduha pojedinih energetskih ili industrijskih objekata, uz zahtev iz stava 1 ovog člana prilaže se mišljenje preduzeća ili drugog pravnog lica koji koristi te objekte.

Čl. 4-13*

(Prestalo da važi)

Član 14

Danom stupanja na snagu ove uredbe prestaje da važi Uredba o izdavanju odobrenja za snimanje iz vazduha i za premer i istraživanja zemljišta ("Službeni list SFRJ", br. 43/83).

Član 15

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SRJ".

Napomene

* Odredbe čl. 4. do 13. Uredbe o postupku za izdavanje odobrenja za snimanje iz vazduha teritorije Savezne Republike Jugoslavije i za izdavanje kartografskih i drugih publikacija ("Sl. list SRJ", br. 54/94) prestaju da važe 11. septembra 2009. godine, danom stupanja na snagu Zakona o državnom premeru i katastru ("Sl. glasnik RS", br. 72/2009).