ODLUKA

O ODREĐIVANJU RIBARSKOG PODRUČJA U ZAŠTIĆENOM PRIRODNOM DOBRU PARK PRIRODE "STARA TISA" KOD BISERNOG OSTRVA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 11/2009)

Član 1

Ribarsko područje u zaštićenom prirodnom dobru Park prirode "Stara Tisa" kod Bisernog ostrva određuje se na ribolovnim vodama meandra starog korita Tise koji je od novog korita odvojen nasipom i to dužinom korita potkovičastog oblika uzvodnog kraja počev od km 62+000 do km 57+000 nizvodnog kraja naspram glavnog nasipa sa desne strane korita Tise, nizvodno od brane na Tisi kod Novog Bečeja odnosno 1,5 km od magistralnog puta Bečej-Kikinda na glavnom nasipu reke Tise.

Područje režima zaštite II stepena iznosi 6% i obuhvata širok pojas tršćaka i priobalje, a područje režima zaštite III stepena iznosi 94% i obuhvata otvorenu vodu i deo priobalja.

Granice ribarskog područja idu sa istočne strane rekom Tisom tj. prvom odbrambenom linijom-nasipom, sa severne strana podslivom Bečejskog donjeg velikog rita sa zapadne strane ribnjakom "Bečej" i podslivom Bačko Gradištanskog rita sa jugozapada i zapada podslivom Stare Tise i sa južne strane podslivom Čurug-Žabalj.

Ribarsko područje iz stava 1. i 2. ovog člana koristi se za sportsko rekreativni ribolov.

Član 2

O sprovođenju ove odluke staraće se Javno preduzeće za komunalne usluge "Komunalac" Bečej kao Upravljač zaštićenim prirodnim dobrom Park prirode "Stara Tisa" kod Bisernog ostrva.

Član 3

Ovu odluku objaviti u "Službenom listu AP Vojvodine" po dobijanju mišljena ministra nadležnog za poslove ribarstva.