ODLUKA

O PREVOZU PUTNIKA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU NA TERITORIJI GRADA SUBOTICE

("Sl. list opštine Subotica", br. 6/2006 i 3/2008 i "Sl. list grada Subotice", br. 12/2009)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovom Odlukom bliže se uređuje i obezbeđuje organizacija i način obavljanja javnog linijskog prevoza putnika i auto-taksi prevoza koji se obavlja na teritoriji Grada Subotice (u daljem tekstu: Grad), uređuje se način registracije i overe reda vožnje za gradski i prigradski prevoz i propisuju se bliži uslovi za obavljanje auto-taksi prevoza.

II JAVNI PREVOZ PUTNIKA

Član 2

Javni prevoz putnika na teritoriji Grada obavlja se kao linijski prevoz i kao auto-taksi prevoz.

1. Linijski prevoz putnika

Član 3

Linijski prevoz putnika obavlja se kao:

1) gradski prevoz, na teritoriji grada odnosno naseljenog mesta i

2) prigradski prevoz, između dva ili više naseljenih mesta na teritoriji Grada.

Član 4

Javni prevoz putnika u linijskom gradskom i prigradskom prevozu kao komunalnu delatnost, na teritoriji Grada obavlja Javno preduzeće "Subotica-trans" Subotica (u daljem tekstu: prevoznik).

Član 5

Prevoznik je dužan da u roku od 30 dana pre otpočinjanja obavljanja linijskog gradskog i prigradskog prevoza prijavi red vožnje na overu i registraciju nadležnom gradskom organu uprave (u daljem tekstu: nadležni organ uprave).

Nadležni organ uprave dužan je da u roku od 7 dana od dana prijave overi i registruje red vožnje sa rokom važenja od 1. juna tekuće godine do 31. maja naredne godine.

Član 6

Prevoznik je dužan pridržavati se overenog i registrovanog reda vožnje.

Član 7

U toku važenja reda vožnje linijski prevoz može se privremeno obustaviti ili izmeniti u slučajevima:

1) prekida saobraćaja zbog više sile ili izvođenja radova na rekonstrukciji puta;

2) zbog mera nadležnog gradskog organa koje neposredno utiču na ograničenje saobraćaja, dok te mere traju.

Prevoznik je dužan pre početka obustave prevoza iz stava 1. ovog člana o tome obavesti nadležni organ uprave, a preko sredstava javnog informisanja i korisnike prevoza.

Član 8

Prijem putnika u vozilo i iskrcavanje putnika u linijskom gradskom prevozu vrši se na autobuskim stajalištima.

Prijem putnika u vozilo i iskrcavanje putnika u linijskom prigradskom prevozu vrši se na autobuskoj stanici i autobuskim stajalištima.

Izuzetno od odredbe prethodnog stava ovog člana, prijem putnika u vozilo i iskrcavanje putnika na prigradskoj liniji Subotica - Palić vrši se na autobuskim stajalištima.

Član 9

Autobusi koji saobraćaju na gradskim, prigradskim i međumesnim linijama mogu se zaustavljati na stajalištima samo ako su ista uneta u registrovani red vožnje određene linije.

Član 10

Određivanje gradskih, prigradskih i međumesnih autobuskih stajališta na teritoriji Grada po linijama vrši Gradsko veće, uz preporuku Saveta za bezbednost saobraćaja.

Član 11

Način i uslove prevoza utvrđuje prevoznik svojim aktima i korisnik prevoza je dužan da ih se pridržava.

Cenu prevoza određuje prevoznik u skladu sa posebnim zakonskim propisima iz oblasti cena, uz saglasnost Gradskog veća.

Član 12

U slučaju štrajka prevoznik je obavezan da obezbedi minimum procesa rada u obavljanju delatnosti prevoza putnika u gradskom i prigradskom prevozu, u skladu sa aktom o osnivanju.

Član 13

Putnik mora za vreme vožnje imati važeću voznu kartu i dužan je istu pokazati na traženje ovlašćenog radnika prevoznika - kontrolora.

Putnik koji se u vozilu zatekne bez važeće vozne karte platiće na licu mesta nadoknadu za nekupljenu kartu na propisan način.

2. Auto-taksi prevoz putnika

Član 14

Auto-taksi prevoz mogu obavljati preduzetnici, privredna društva i druga pravna lica registrovana za obavljanje ove vrste delatnosti u skladu sa Zakonom i ovom Odlukom.

Taksi vozač je fizičko lice koje obavlja taksi prevoz kao preduzetnik ili kao zaposleni u pravnom licu u smislu odredaba ove Odluke.

Taksi vozilo sa kojim preduzetnik obavlja taksi prevoz mora biti upisano u registar preduzetnika, u skladu sa zakonom.

Član 15

U Gradu se svake godine donosi Program organizovanja auto-taksi prevoza.

Programom, u skladu sa saobraćajno-tehničkim uslovima, definiše se optimalno organizovanje auto-taksi prevoza.

Program iz stava 1. ovog člana, odnosno godišnji plan potrebe za auto-taksi prevozom, sadrži broj taksi stajališta - taksi mesta.

Program se donosi do kraja tekuće godine, za narednu godinu.

Program iz prethodnog stava donosi Skupština grada Subotice, na predlog Gradskog veća.

U skladu sa godišnjim programom, Gradonačelnik izdaje rešenje o pravu korišćenja taksi stajališta za svaku godinu preduzetnicima, privrednim društvima i drugim pravnim licima.

Plan razmeštaja lokacije taksi stajališta izrađuje Javno preduzeće "Zavod za urbanizam Grada Subotice", u skladu sa Programom. Plan donosi Gradsko veće uz preporuku Saveta za bezbednost saobraćaja.

Član 16

Pored uslova propisanih Zakonom fizičko lice koje želi da se bavi taksi prevozom mora da ispunjava i sledeće uslove:

1. da je vlasnik putničkog automobila ili korisnik vozila po ugovoru o lizingu kojim će obavljati auto-taksi prevoz,

2. da ima važeću vozačku dozvolu najmanje 5 godina,

3. da ima uverenje o položenom ispitu iz poznavanja grada izdato od strane Komisije za proveru znanja taksi prevoznika u pogledu poznavanja grada,

4. (brisana)

5. da ima rešenje o ispunjenosti uslova vozila i opreme od strane Komunalnog inspektora za saobraćaj Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave,

6. da protiv istog ne vodi postupak odnosno da nije kažnjavan za krivična dela protiv bezbednosti saobraćaja, da mu pravosnažnim rešenjem o prekršaju nije izrečena zaštitna mera zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije dok traju pravne posledice osude odnosno mere.

Član 17

Ispit iz poznavanja grada iz člana 16. stav 1. tačka 3. ove Odluke polaže se po Programu gradiva koji sadrži:

1.) Opšti deo poznavanja grada - poznavanje područja gradskih mesnih zajednica i prigradskih naselja, naziva i lokacije organa lokalne samouprave, naziva i sedišta republičkih i saveznih organa na teritoriji Grada, sedišta sudova, tužilaštva, sudija za prekršaje, naziva i lokacije značajnih ustanova iz oblasti kulture, umetnosti, fizičke kulture i zaštite kulturnih dobara, naziva i lokacije značajnih ustanova iz oblasti obrazovanja: fakulteta, viših, srednjih i osnovnih škola i dr., naziva i lokacije drugih objekata na području grada kao što su hoteli, moteli, sportski objekti, objekti ugostiteljstva, groblja, verski objekti, značajniji industrijski objekti i dr. i kratak pregled istorije grada.

2.) Posebni deo poznavanja grada - snalaženje i orijentacija u vožnji uz upotrebu karte i auto-karte (poznavanje putnih pravaca (koridora) - ulica koje povezuju centar grada sa naseljima u gradu, poznavanje putnih pravaca - koridora kojim saobraćaju autobusi gradskog prevoza na linijama, poznavanje puteva koji povezuju naseljeno mesto Suboticu sa prigradskim naseljima, poznavanje znakova i oznaka na putevima, kao sredstvo orijentacije, prijem putnika i vršenje prevoza od mesta A do mesta B, čitanje karti naselja i auto-karti, orijentacija prema stranama sveta, snalaženje i orijentacija rasta kućnih brojeva, parni i neparni, početak i kraj ulice).

Pravilnik o programu gradiva ispita iz poznavanja grada za lica koja žele da se bave taksi prevozom donosi Gradsko veće uz preporuku Saveta za bezbednost saobraćaja.

Član 18

Za obavljanje taksi prevoza pravno lice mora pored uslova propisanih Zakonom da ispuni i sledeće uslove:

1. da je registrovano za ovu vrstu prevoza,

2. da je vlasnik vozila ili korisnik vozila po ugovoru o lizingu kojim će obavljati auto-taksi prevoz,

3. da ima rešenje o ispunjenosti uslova svih vozila i opreme od strane Komunalnog inspektora za saobraćaj Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave,

4. da taksi vozač zaposlen u pravnom licu ispunjava uslove propisane članom 16. stav 2. tačka 2., 3. i 6. ove Odluke,

5. (brisana).

Član 19

Putničko vozilo za obavljanje taksi prevoza pored uslova propisanih Zakonom mora da ispunjava i sledeće uslove:

1. da vozilo ispunjava normu minimum "EURO 3" motor,

2. da je taksimetar tako postavljen u taksi-vozilu da je iznos utvrđen radom taksimetra vidljiv putniku,

3. da ima ispravan suvi protivpožarni aparat sa važećim rokom upotrebe,

4. da ima ispravno grejanje, ventilaciju i unutrašnje osvetljenje,

5. da je uredno obojeno i da se održava u čistom stanju (estetski izgled),

6. da je cenovnik usluga tako postavljen u taksi-vozilu da je njegov sadržaj vidljiv putniku,

7. da je na krovu putničkog automobila kojim se obavlja auto-taksi prevoz pored oznake "TAXI" istaknut i naziv pravnog lica, preduzetničke radnje ili udruženja kome pripada, i da je tabla sa obe strane istog izgleda, opremljena uređajem za osvetljavanje,

8. da je identifikaciona kartica taksi vozača sa fotografijom i sa podacima istog (ime, prezime taksi vozača), naziv preduzetničke radnje, privrednog društva odnosno drugog pravnog lica, postavljena u taksi vozilu na vidnom mestu.

Član 20

Gradska uprava - Služba za inspekcijsko-nadzorne poslove obavlja pregled taksi-vozila jednom godišnje o čemu vodi evidenciju.

Prilikom pregleda, Služba za inspekcijsko-nadzorne poslove proverava da li taksi-vozilo ispunjava uslove propisane članom 19. ove Odluke o čemu izdaje rešenje.

Tehnička ispravnost vozila dokazuje se overenom saobraćajno-tehničkom dokumentacijom.

Član 21

Taksi stajalište je određeno i uređeno mesto na saobraćajnoj površini na kome taksi vozila pristaju, čekaju i primaju putnike.

Na taksi stajalištu žutom bojom se ucrtavaju prostori za stajanje vozila, a na početku i kraju stajališta istom bojom upisuje se oznaka "TAXI".

Taksi stanica može biti opremljena sa telefonom.

Član 22

Auto-taksi prevoz se obavlja sa određenih taksi stajališta (taksi stanica).

Lokacija taksi stajališta određen je planom lokacija na području Grada, shodno članu 15. ove Odluke.

O korišćenju otvorenih parkirališta za potrebe taksi stajališta odlučuje Gradsko veće.

Taksi vozač u vreme obavljanja taksi delatnosti ne sme taksi vozilo parkirati van taksi stajališta.

Član 23

Rad i raspored rada auto-taksi prevoznika na taksi stanicama organizuju udruženja taksi prevoznika ili pravna lica svojim aktima o pravilima ponašanja.

Auto-taksi prevoznici su dužni da se pridržavaju akta iz prethodnog stava ove Odluke.

Član 24

Taksi vozač je obavezan da taksi prevoz započne:

- sa stajališta ili

- na poziv.

Taksi vozaču je zabranjeno prijem putnika u vozilo i iskrcavanje putnika na autobuskim stajalištima i na udaljenosti manjoj od 15 metara ispred i iza obeleženih stajališta namenjenih za linijski gradski i prigradski prevoz putnika.

Član 25

Taksi vozačima koji imaju dozvole za rad izdate u drugim opštinama zabranjeno je da na teritoriji Grada vrše prevoz putnika u lokalnom saobraćaju (da započinju vožnju na teritoriji Grada i da istu završavaju na teritoriji).

Član 26

Taksi prevoznici su dužni primiti na vožnju putnike - korisnike prevoza u granicama raspoloživih mesta u automobilu, osim ukoliko je korisnik prevoza u takvom psihofizičkom stanju u kojem može ugroziti vozača, odnosno ako je korisnik neuredan da može naneti štetu unutrašnjosti prevoznog sredstva.

Član 27

Taksi vozač je obavezan da se za vreme obavljanja taksi prevoza prema putnicima ophodi sa pažnjom i poštovanjem.

Taksi vozač je obavezan da za vreme taksi prevoza bude uredan (čist, podšišan, obrijan ili sa negovanom bradom i brkovima), da mu je odeća prikladna (duge pantalone, košulja i cipele).

Član 28

Taksi vozač je dužan da putnika preveze najkraćim putem do mesta opredeljenja ili putem koji mu putnik odredi, a u skladu sa važećim režimom saobraćaja.

Taksi vozač je obavezan da neposredno pre započinjanja vožnje sa putnikom, uključi taksimetar i da ga isključi odmah nakon završetka vožnje.

Taksi vozač je dužan da svetlo na taksi tabli drži uključeno noću i u slučaju smanjene vidljivosti.

Ukoliko taksi vozač taksi-vozilo koristi za sopstvene potrebe ili parkira van taksi stanice, dužan je da taksi-tablu prekrije na odgovarajući način ili da je privremeno skine sa vozila.

Član 29

Cena taksi prevoza utvrđuje se na osnovu cenovnika usluga, a naplaćuje se u iznosu koju pokaže taksimetar.

U cenu taksi prevoza uračunat je prevoz ličnog prtljaga putnika.

Korisnik auto-taksi prevoza nije dužan platiti uslugu prevoza ako taksi vozač nije uključio taksimetar.

III NADZOR

Član 30

Nadzor nad sprovođenjem ove Odluke vrši Služba za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave - Komunalni inspektor za saobraćaj.

Član 31

Komunalni inspektor za saobraćaj naložiće mere prevoznicima u linijskom gradskom i prigradskom i u auto-taksi prevozu da nedostatke u pogledu primene odredaba ove Odluke uklone u roku koji ne može biti duži od 30 dana od dana utvrđenih nedostataka.

Član 32

Prevoznici u linijskom gradskom i prigradskom i u auto-taksi prevozu dužni su da Komunalnom inspektoru za saobraćaj omoguće nesmetano vršenje poslova, stave na uvid potrebna dokumenta, da u roku koji inspektor odredi dostave potrebne podatke i da pruže drugu traženu pomoć, kao i da postupe po nalogu inspektora.

Član 33

U vršenju poslova inspekcijskog nadzora nad primenom Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju i ove Odluke Komunalni inspektor za saobraćaj ovlašćen je da isključi vozilo kojim se obavlja linijski gradski i prigradski i auto-taksi prevoz, da odredi mesto parkiranja vozila i da oduzme saobraćajnu dozvolu i registarske tablice u trajanju od 48 sati, a u slučaju ponovnog isključenja vozila istog prevoznika u trajanju od pet dana.

IV KAZNENE ODREDBE

Član 34

Novčanom kaznom od 5.000,00 do 500.000,00 dinara kazniće se za prekršaj prevoznik:

1. ako propusti da u roku od 30 dana pre otpočinjanja obavljanja linijskog gradskog i prigradskog prevoza prijavi red vožnje na overu i registraciju nadležnom organu uprave (član 5. stav 1.),

2. ako se ne pridržava overenog i registrovanog reda vožnje (član 6.),

3. ako u slučajevima iz člana 7. stav 1. ove Odluke obustavi linijski prevoz ili ga izmeni, a propusti da o tome obavesti nadležni organ uprave i da preko sredstava javnog informisanja i korisnike prevoza (član 7. stav 2.),

4. ako prijem putnika u vozilo i iskrcavanje putnika u linijskom gradskom i prigradskom prevozu ne vrši na za to određenim mestima (član 8.) i

5. ako se autobus prevoznika na gradskim i prigradskim linijama zaustavlja na stajalištima koja nisu uneta u registrovani red vožnje određene linije (član 9.).

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se i odgovorno lice prevoznika novčanom kaznom u iznosu od 250,00 do 25.000,00 dinara.

Član 35

Novčanom kaznom od 5.000,00 do 500.000,00 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice koje vrši delatnost taksi prevoza:

1. ako obavlja taksi prevoz putnika vozilom koje ne ispunjava uslove iz člana 19. stav 1. tačka 1., 2., 3., 4. i 7. ove Odluke,

2. ako obavlja taksi prevoz vozilom za koje nema važeće rešenje u pogledu vozila i opreme, izdatog od strane Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave u smislu člana 20. ove Odluke,

3. ako taksi prevoz obavlja sa mesta koja nisu određena planom lokacija na području Grada kao taksi stajališta (taksi stanica) ili ako u vreme obavljanja taksi delatnosti vozilo parkira van taksi stajališta (član 22.),

4. ako se taksi vozač pravnog lica ne pridržava akta o pravilima ponašanja (član 23. stav 2.),

5. ako izvrši prijem putnika u vozilo ili iskrcavanje putnika na autobuskim stajalištima ili na udaljenosti manjoj od 15 metara ispred ili iza obeleženih stajališta namenjenih za linijski gradski i prigradski prevoz putnika (član 24.),

6. ako taksi vozač pravnog lica koji ima dozvolu za rad izdatu u drugoj opštini vrši prevoz putnika u lokalnom saobraćaju na teritoriji Grada (član 25.),

7. ako taksi vozač pravnog lica, suprotno odredbi člana 26. ove Odluke, neosnovano odbije da primi na vožnju putnike - korisnike prevoza,

8. ako se taksi vozač pravnog lica u vreme obavljanja taksi prevoza ne ophodi prema putnicima sa pažnjom i poštovanjem ili ako za vreme taksi prevoza nije uredan i nije mu odeća prikladna (član 27.),

9. ako taksi vozač pravnog lica putnika ne preveze najkraćim putem do mesta opredeljenja ili putem koji mu putnik odredi, a u skladu sa važećim režimom saobraćaja (član 28. stav 1.),

10. ako taksi vozač pravnog lica taksimetar uključi protivno odredbama člana 28. stav 2. ove Odluke i

11. ako taksi vozač pravnog lica noću i u slučaju smanjene vidljivosti propusti da svetlo na taksi tabli drži uključeno (član 28. stav 2.).

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se i odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom od 250,00 do 25.000,00 dinara.

Član 36

Novčanom kaznom od 5.000,00 do 500.000,00 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako obavlja auto-taksi prevoz putnika, a nije registrovano za obavljanje ove delatnosti (član 14. stav 1.).

Član 37

Novčanom kaznom od 2.500,00 do 250.000,00 dinara kazniće se za prekršaj taksi vozač - preduzetnik:

1. ako obavlja taksi prevoz putnika vozilom koje ne ispunjava uslove iz člana 19. stav 1. tačka 1., 2., 3., 4. i 7. ove Odluke,

2. ako obavlja taksi prevoz vozilom za koje nema važeće rešenje u pogledu vozila i opreme izdatog od strane Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave u smislu člana 20. ove Odluke,

3. ako taksi prevoz obavlja sa mesta koja nisu određena planom lokacija na području Grada kao taksi stajališta (taksi stanica) ili ako u vreme obavljanja taksi delatnosti vozilo parkira van taksi stajališta (član 22.),

4. ako se ne pridržava akta o pravilima ponašanja udruženja taksi prevoznika (član 23. stav 2.),

5. ako izvrši prijem putnika u vozilo ili iskrcavanje putnika na autobuskim stajalištima ili na udaljenosti manjoj od 15 metara ispred ili iza obeleženih stajališta namenjenih za linijski gradski i prigradski prevoz putnika (član 24.),

6. ako taksi vozač-preduzetnik koji ima dozvolu za rad izdatu u drugoj opštini vrši prevoz putnika u lokalnom saobraćaju na teritoriji Grada (član 25.),

7. ako, suprotno odredbi člana 26. ove Odluke, neosnovano odbije da primi na vožnju putnike - korisnike prevoza,

8. ako taksi vozač-preduzetnik putnika ne preveze najkraćim putem do mesta opredeljenja ili putem koji mu putnik odredi, a u skladu sa važećim režimom saobraćaja (član 28. stav 1.),

9. ako taksi vozač-preduzetnik taksimetar uključi protivno odredbama člana 28. stav 2. ove Odluke i

10. ako taksi vozač-preduzetnik noću i u slučaju smanjene vidljivosti propusti da svetlo na taksi tabli drži uključeno (član 28. stav 2.).

Član 38

Novčanom kaznom od 5.000,00 dinara na licu mesta kazniće se za prekršaj auto-taksi preduzetnik:

1. ako obavlja taksi prevoz putnika vozilo koje ne ispunjava uslove iz člana 19. stav 1. tačka 5, 6, i 8 . ove Odluke,

2. ako se u vreme obavljanja taksi prevoza ne ophodi prema putnicima sa pažnjom i poštovanjem ili ako za vreme taksi prevoza nije uredan i nije mu odeća prikladna (član 27.).

Novčanu kaznu iz prethodnog stava naplaćuje na licu mesta Komunalni inspektor za saobraćaj.

Član 39

Novčanom kaznom od 250,00 do 25.000,00 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice koje obavlja auto-taksi prevoz putnika, a nije registrovano za obavljanje ove vrste delatnosti (član 14. stav 1.).

V PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 40

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ("Službeni list Opštine Subotica", br. 11/94, 8/98, 4/99 i 13/2000), osim odredbe člana 13. te Odluke koja će se primenjivati do donošenja akta o određivanju gradskih, prigradskih, međumesnih i međurepubličkih autobuskih stajališta na teritoriji opštine, predviđene članom 10. ove Odluke.

Član 41

Preduzetnici, preduzeća i druga pravna lica koja danom stupanja na snagu ove Odluke obavljaju delatnost taksi-prevoza putnika dužna su da se usklade sa uslovima za obavljanje auto-taksi prevoza propisanim u članu 19. stav 1. tačka 1. ove Odluke najkasnije do 31.12.2008. godine.

Član 42

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Opštine Subotica", a odredbe člana 19. stav 1. tačka 1. primenjivaće se od 1. jula 2006. godine.

 

Samostalni članovi Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o prevozu putnika u drumskom saobraćaju na teritoriji Opštine Subotica

("Sl. list opštine Subotica", br. 3/2008)

Član 10

Preduzetnici, privredna društva i druga pravna lica koja na dan stupanja na snagu ove Odluke registrovani su, odnosno obavljaju delatnost taksi - prevoza putnika, dužna su da se usklade sa uslovima za obavljanje auto-taksi prevoza propisanim u članu 19. stav 1. tačka 1. ove Odluke najkasnije do 31.12.2009. godine.

Član 11

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Opštine Subotica".

 

Samostalni članovi Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o prevozu putnika u drumskom saobraćaju na teritoriji Opštine Subotica

("Sl. list grada Subotice", br. 12/2009)

Član 18

Preduzetnici, privredna društva i druga pravna lica koja su na dan stupanja na snagu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o prevozu putnika u drumskom saobraćaju na teritoriji Opštine Subotica ("Službeni list Opštine Subotica", broj 3/2008), odnosno dana 29.02.2008. godine, bila registrovana, odnosno obavljala delatnost taksi - prevoza putnika, dužna su da se usklade sa uslovima za obavljanje auto-taksi prevoza propisanim u članu 19. stav 1. tačka 1. osnovne Odluke najkasnije do 31.12.2010. godine.

Član 19

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Subotica".