REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE POSTUPKA JAVNOG NADMETANJA ZA DAVANJE U ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U DRŽAVNOJ SVOJINI NA TERITORIJI GRADA JAGODINA

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 11/2009)

I

Obrazuje se Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Jagodina (u daljem tekstu: Komisija).

II

Komisiju čini predsednik i 4 člana i to:

1. Životije O. Jovanović, predsednik

2. Relja Mihajlović, član

3. Ratko Bogdanović, član

4. Gordana Petronijević, član

5. Milan Milošević, član

III

Komisija je dužna da u skladu sa članom 64. Zakona o poljoprivrednom zemljištu da predlog odluke o raspisivanju javnog oglasa i odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini Gradonačelniku grada Jagodina i po dobijanju potrebnih saglasnosti od strane nadležnog Ministarstva sprovede sve predviđene postupke u cilju zaključivanja potrebnih ugovora sa odabranim ponuđačima.

U tom cilju Komisija vrši prikupljanje i pripremu podataka potrebnih za javno oglašavanje za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Jagodina i putem prikupljenih ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta sprovede postupak davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Zadatak Komisije je i da prikupi podatke o protivpravnom korišćenju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje nije dato u prethodno sprovedenom postupku davanja u zakup ili je predmet davanja u zakup koji sledi i da takve korisnike prijavi generalnom inspektoratu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao nadležnom-nadzornom organu koji bi ih po sprovedenom postupku uputio na vansudsko poravnanje koje će sprovesti Komisija. Ukoliko korisnici poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini odbiju vansudsko poravnanje ili ne uplate utvrđenu cenu zakupa zemljišta, Komisija preko gradskog javnog pravobranilaštva predaje prijavu nadležnom javnom tužilaštvu.

IV

Predsedniku i članovima Komisije pripada novčana naknada za rad u visini koju utvrdi Gradsko veće grada Jagodina.

V

Ovo Rešenje stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u "Službenom glasniku grada Jagodina".