REŠENJE
O OBRAZOVANJU TIMA ZA IZRADU NACRTA STRATEGIJE RAZVOJA SPORTA I FIZIČKE KULTURE GRADA PANČEVA

("Sl. list grada Pančeva", br. 20/2009)

I

Obrazuje se Tim za izradu Nacrta strategije razvoja sporta i fizičke kulture grada Pančeva (u daljem tekstu: Tim), kao povremeno radno telo Gradskog veća grada Pančeva, u sastavu:

1. Nikola Damnjanović, član Gradskog veća grada Pančeva za područje omladine i sporta, za koordinatora,

2. dr Novica Jovanović, član Saveta za oblast visokoškolskog obrazovanja i sporta, član,

3. Zoltan Duš, direktor JKP "Mladost" Pančevo, član,

4. Predrag Stojadinović, predsednik Skupštine Sportskog saveza Pančevo, član,

5. Borisav Stanković, generalni sekretar Saveza za školski sport grada Pančeva, DTV "Partizan", član,

6. Milan Dotlić, predsednik Okružnog košarkaškog saveza, član,

7. Vladimir Kovačević, generalni sekretar Sportskog saveza Pančeva, član,

8. Mile Ugren, stručni saradnik za poslove u oblasti kolektivnih sportova i rekreacije građana u Odseku za kulturu, informisanje, sport, brigu o mladima i civilni sektor, pri Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja, član,

9. Biljana Mioč, stručna saradnica za poslove u oblasti sporta i fizičke kulture u Odseku za kulturu, informisanje, sport, brigu o mladima i civilni sektor, pri Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja, član,

10. Gordana Krstić, stručni saradnik za poslove u oblasti individualnih sportova i sportova sa posebnim potrebama u Odseku za kulturu, informisanje, sport, brigu o mladima i civilni sektor, pri Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja, član,

11. Branko Krsmanović, stručni saradnik za poslove u oblasti školskog sporta i upravljanje projektima u Odseku za kulturu, informisanje, sport, brigu o mladima i civilni sektor, pri Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja, član.

II

Zadatak Tima je izrada Nacrta strategije razvoja sporta i fizičke kulture grada Pančeva (u daljem tekstu: Nacrt strategije), odnosno utvrđivanje metodologije i koraka u procesu kreiranja teksta Nacrta strategije, utvrđivanje prioriteta u oblasti sporta i fizičke kulture, izrada posebnih akcionih planova za unapređivanje pojedinih segmenata u ovoj oblasti, i drugih specifičnih potreba u sportu i fizičkoj kulturi, utvrđenih na osnovu istraživanja i identifikovanih u analizi početnog stanja, izrada metodologije za praćenje i evaluaciju ostvarivanja Strategije.

III

Obavezuju se članovi Tima da poštuju principe demokratičnosti i da uključuju što veći broj odgovornih subjekata u sportu, sportske organizacije, udruženja, predstavnike sportskih granskih saveza, sportske stručnjake, ustanove obrazovanja, javna preduzeća, javno mnenje, zainteresovane pojedince/ke, kao i sve zainteresovane građane i građanke grada Pančeva u izradi teksta Nacrta strategije.

IV

Članovi Tima za svoj rad ne ostvaruju naknadu.

Tim može u procesu izrade teksta Nacrta strategije angažovati i druge stručnjake radi unapređenja pojedinih segmenata u oblasti sporta i fizičke kulture.

V

Sastanke Tima saziva koordinator Tima.

Tim donosi plan rada na prvom sastanku.

Tim odlučuje većinom glasova od ukupnog broja članova.

Tim može da formira radne grupe za pojedine segmente teksta Nacrta strategije.

Radnom grupom iz stava 4. ove tačke koordinira član Tima.

VI

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Tima će obavljati Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja, a po potrebi i druge osnovne organizacione jedinice Gradske uprave grada Pančeva.

Na pitanja koja nisu regulisana ovim aktom shodno se primenjuju odredbe Poslovnika Gradskog veća grada Pančeva.

Obavezuju se sve osnovne organizacione jedinice Gradske uprave grada Pančeva, javna i javna komunalna preduzeća i ustanove da, na zahtev Tima, daju potrebne stručne informacije, analize i predloge u postupku izrade Nacrta strategije, u skladu sa svojim nadležnostima.

VII

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".

Ovo rešenje, putem Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja dostaviti licima iz tačke I rešenja, svim osnovnim organizacionim jedinicama Gradske uprave grada Pančeva i javnim i javnim komunalnim preduzećima i ustanovama iz tačke VI rešenja.