PRAVILNIK
O OBRASCU SLUŽBENE LEGITIMACIJE ČUVARA ZAŠTIĆENOG PODRUČJA

("Sl. glasnik RS", br. 84/2009)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se obrazac službene legitimacije čuvara zaštićenog područja.

Član 2

Službena legitimacija iz člana 1. ovog pravilnika izdaje se prema obrascu legitimacije koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Službena legitimacija je izrađena kao pravougaona kartica sa zaštitnim plastificiranim uloškom formata 9 cm x 5 cm, u višebojnoj štampi.

Prednja strana obrasca službene legitimacije sadrži u gornjem levom uglu odštampan znak zaštite prirode, a u desnom uglu znak sa nazivom zaštićenog područja. Između znakova nalazi se naziv upravljača. U središnjem delu obrasca službene legitimacije ispod naziva upravljača, je tekst: ČUVAR ZAŠTIĆENOG PODRUČJA, a ispod: SLUŽBENA LEGITIMACIJA. U donjem levom uglu je tekst: IME I PREZIME, a u donjem desnom uglu mesto za fotografiju formata 30 mm x 25 mm.

Zadnja strana obrasca službene legitimacije sadrži tekst: "Ovlašćenja i dužnosti čuvara zaštićenog područja regulisana su čl. 109. i 110. Zakona o zaštiti prirode ("Službeni glasnik RS", broj 36/09) i Pravilnikom o unutrašnjem redu i čuvarskoj službi koji je doneo upravljač zaštićenog područja". Ispod teksta sa leve strane je tekst: broj službene legitimacije, a ispod tog teksta je: datum izdavanja. U donjem desnom uglu, u istoj liniji sa datumom izdavanja nalazi se tekst: potpis ovlašćenog lica. Između datuma izdavanja i potpisa ovlašćenog lica je: mesto za pečat ("M.P.").

Član 3

Službene legitimacije čuvara zaštićenih područja koje su izdate po propisima koji su važili do dana stupanja na snagu ovog pravilnika važe do njihove zamene.

Zamena službenih legitimacija iz stava 1. ovog člana izvršiće se u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ovog pravilnika.

Član 4

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Obrazac službene legitimacije čuvara zaštićenog područja