REŠENJE
O DAVANJU SAGLASNOSTI NA ODLUKU O NAČINU UTVRĐIVANJA STVARNIH TROŠKOVA U POSTUPKU VRŠENJA JAVNIH OVLAŠĆENJA JAVNOG VODOPRIVREDNOG PREDUZEĆA "BEOGRADVODE" SA ODLUKOM

("Sl. list grada Beograda", br. 41/2009)

1. Daje se saglasnost Javnom vodoprivrednom preduzeću "Beogradvode" iz Beograda na Odluku o određivanju stvarnih troškova u postupku vršenja javnih ovlašćenja, koji je doneo Upravni odbor na osmoj sednici održanoj 29. aprila 2009. godine.

2. Rešenje i Odluku o stvarnim troškovima u postupku vršenja javnih ovlašćenja objaviti u "Službenom listu grada Beograda", a ona se primenjuje narednog dana od dana objavljivanja.

* * *

Na osnovu člana 8. stav 2. tačka 1. Zakona o glavnom gradu ("Službeni glasnik RS", broj 129/07), člana 96. stav 3. Zakona o vodama ("Službeni glasnik RS", br. 46/91, 53/93, 67/93, 48/94, 54/96 i 101/05), člana 16. tačka 10. Zakona o javnim preduzećima i obavljanju delatnosti od opšteg interesa ("Službeni glasnik RS", br. 25/2000, 25/2002, 107/2005, 108/2005 - ispravka i 123/2007) i člana 24. stav 1. tačka 21. Statuta JVP "Beogradvode", Upravni odbor JVP "Beogradvode" iz Beograda, na VIII redovnoj sednici održanoj 29. aprila 2009. godine, doneo je

ODLUKU
O NAČINU ODREĐIVANJA STVARNIH TROŠKOVA JVP "BEOGRADVODE" U POSTUPKU VRŠENJA JAVNIH OVLAŠĆENJA

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se način određivanja stvarnih troškova JVP "Beogradvode" u postupku vršenja javnih ovlašćenja.

Troškovi iz stava 1. ovog člana odnose se na izdatke učinjene u okviru obavljanja vodoprivredne delatnosti JVP "Beogradvode", u postupku izdavanja vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda.

Član 2

Stvarni troškovi JVP "Beogradvode" u postupku izdavanja vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda utvrđuju se u zavisnosti od vrste vodoprivrednih objekata i složenosti radova, koje je potrebno izvesti, cene časa rada zaposlenih na obradi zahteva, kao i broja časova neophodnih za postupanje po svakom pojedinačnom zahtevu.

Član 3

Cena časa rada zaposlenih na obradi zahteva i izdavanje vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda utvrđuje se za VII stepen stručne spreme u iznosu od 1.990,00 dinara/čas, u koju su uračunate i prateće usluge zaposlenih sa nižim stepenom stručne spreme (tehničari, vozači, daktilograf-operater, referent vodnih knjiga i dr.)

Broj potrebnih časova rada zaposlenih na obradi zahteva za izdavanje vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda, utvrđen je u tabeli 1, koja je data u prilogu ove odluke i čini njen sastavni deo.

Izuzetno od stava 2. ovog člana, broj potrebnih časova rada zaposlenih na obradi zahteva za posebno obimne i složene objekte i radove koji nisu prikazani u tabeli 1, određuje se pomoću koeficijenta složenosti (Ksl) iz tabele 2, koja je data u prilogu ove odluke i čini njen sastavni deo.

Koeficijent složenosti iz prethodnog stava ovog člana predstavlja procentualno uvećanje broja potrebnih časova rada iz tabele 1, u zavisnosti od složenosti - ukupnog broja objekata i radova po pojedinačnom zahtevu.

Član 4

Stvarni troškovi JVP "Beogradvode" u vršenju javnih ovlašćenja obračunavaju se primenom formule:

ST=BS x JC x Ksl (din.)

gde su:

ST - stvarni troškovi,

BS - broj potrebnih časova rada zaposlenih na obradi zahteva za izdavanje vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda iz člana 3. stav 2. ove odluke (tabela 1),

JC - jedinična cena rada zaposlenih na obradi zahteva za izdavanje vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda iz člana 3. stav 1, ove odluke, Ksl - koeficijenta složenosti iz člana 3. st. 3. i 4. (tabela 2).

Član 5

Podnosioci zahteva za izdavanje vodoprivrednih uslova, saglasnosti, dozvola, mišljenja i potvrda dužni su da unapred uplate JVP "Beogradvode" stvarne troškove postupka određene u skladu sa ovom odlukom.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu nakon dobijanja saglasnosti nadležnog organa grada Beograda, osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".

Napomene

Tabele 1 i 2, koje su sastavni deo ove odluke, nisu objavljene u "Sl. listu grada Beograda", br. 41/2009.