PRAVILNIK
O USLOVIMA I NAČINU KORIŠĆENJA MOBILNIH I FIKSNIH TELEFONA GRADONAČELNIKA GRADA KRALJEVA

("Sl. list grada Kraljeva", br. 13/2009 i 19/2009)

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovim Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja mobilnih (umreženih i neumreženih) i fiksnih telefona (u daljem tekstu: Pravilnik) utvrđuju se uslovi i način njihovog korišćenja za službene potrebe izabranih i postavljenih lica u organima grada Kraljeva.

Član 2

Pravo na dodelu korišćenja mobilnog telefona i kartica za službene potrebe u organima iz člana 1. ovog Pravilnika imaju izabrana i postavljena lica i pomoćnici gradonačelnika.

Član 3

Troškovi korišćenja mobilnog telefona i kartica koji se plaćaju na teret budžeta grada Kraljeva, utvrđuju se u mesečnom iznosu bez PDV za:

- gradonačelnika grada Kraljeva do 5.000,00 dinara;

- zamenika gradonačelnika grada Kraljeva do 5.000,00 dinara;

- pomoćnike gradonačelnika do 4.000,00 dinara;

- članove Gradskog veća do 4.000,00 dinara, i

- ovo ograničenje se ne odnosi na gradonačelnika i zamenika gradonačelnika kada se nalaze na službenom putu u inostranstvu (romingu), ukoliko se mobilni telefon koristi u službene svrhe.

Član 4

Svaki korisnik mobilnog telefona u slučaju prekoračenja iznosa navedenog u članu 3. ovog Pravilnika dužan je da nadoknadi razliku. U slučaju gubitka mobilnog telefona i kartice korisnici mobilnih telefona takođe sami nadoknađuju nastale troškove, u skladu sa odlukom odgovornog lica.

Član 5

Po prestanku korišćenja mobilnog telefona, korisnik je dužan da mobilni telefon sa karticom vrati u određenom roku, u protivnom Gradska uprava će ovo pravo ostvariti odgovarajućom nadoknadom od strane korisnika.

Član 6

Visina troškova fiksnih telefona biće određena od strane odgovornog lica, tako da će svako prekoračenje istih biti nadoknađeno od strane korisnika koji je odgovoran za njegovo korišćenje.

Član 7

Sve nadoknade od strane korisnika odgovornih za korišćenje telefona (mobilnih i fiksnih), predviđene članovima 4, 5. i 6. ovog Pravilnika, biće ostvarene administrativnom zabranom.

Član 8

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kraljeva."

Član 9

Obrazac izjave sastavni je deo ovog Pravilnika.

Ovaj Pravilnik je objavljen na oglasnoj tabli Gradske uprave, dana _______________.

 

IZJAVA

Ja

_______________________________

Korisnik službenog mobilnog telefona broj __________________, saglasan sam da mi se od plate obustavi iznos prekoračenja dozvoljenih mesečnih troškova korišćenja službenog mobilnog telefona.

U Kraljevu, ________ 200__. g.

Potpis korisnika mobilnog telefona

___________________________