ODLUKA
O IZMENI POSTOJEĆEG REŽIMA SAOBRAĆAJA

("Sl. list Grada Loznice", br. 7/2009)

Član 1

Ovom Odlukom određuje se izmena postojećeg režima saobraćaja na području grada Loznice.

Član 2

Određuje se zabrana saobraćaja za sva vozila na delu ulice Jovana Cvijića u Loznici, od ulice Vlade Zečevića do ulice Vojvode Mišića i od ulice Vojvode Mišića do ulice Gimnazijske i isto se proglašava pešačkom zonom (pešačkom ulicom).

Član 3

Odredbe iz člana 2. ove Odluke ne odnose se na sledeća vozila kad su na hitnim intervencijama:

- vozila hitne pomoći;

- vatrogasna vozila;

- vozila policije;

- vozila Elektrodistribucije;

- vozila Gradske čistoće;

- vozila za otklanjanje kvarova na TT instalacijama, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži;

- vozila za odnošenje nepropisno parkiranih vozila.

Vozila iz stava 1. ovog člana ne moraju pribavljati posebno odobrenje, ali moraju biti posebno obeležena.

Član 4

Pešačkom zonom mogu prolaziti vozila stanara koji žive u istoj za dolazak do svojih dvorišta i garaža, bez zadržavanja vozila u ulici, uz prethodno pribavljeno odobrenje nadležnog organa.

Vozila koja vrše prevoz pokućstva, ogrevnog materijala, selidbe i sl. za potrebe stanara iz pešačke zone, čija ukupna masa ne prelazi 5 tona, mogu se kretati pešačkom zonom u periodu od 05,00 do 09,00 časova i u periodu od 16,00 do 18,00 časova, uz prethodno pribavljeno odobrenje nadležnog organa.

Odobrenja iz stava 1. i 2. ovog člana izdaje Gradska uprava - Odeljenje za privredu po službenoj dužnosti, na zahtev stanara i na osnovu dokaza o vozilu i prebivalištu-adresi.

Član 5

U pešačku zonu mogu ulaziti vozila u određeno vreme uz prethodno pribavljeno odobrenje Gradske uprave - Odeljenja za privredu:

- komunalna vozila za odnošenja smeća i pranje pešačke zone u periodu od 01,00 do 07,00 časova;

- vozila PTT kada vrše dopremu i otpremu pošiljaka u vremenu od 05,00 do 09,00 časova i od 16,00 do 18,00 časova;

- vozila na održavanju elektro instalacija, vodovodne i kanalizacione mreže, TT kanalizacije, toplovoda i vozila na održavanju javne higijene;

- vozila kojima se vrši snabdevanje prodavnica i drugih poslovnih prostorija smeštenih u pešačkoj zoni, čija ukupna masa ne prelazi 5 tona, bez zadržavanja dužeg od 15 minuta, u vremenu od 05,00 do 09,00 časova;

- vozila kojima se vrši snabdevanje gradilišta u pešačkoj zoni, čija ukupna masa ne prelazi 5 tona, a u vremenu od 05,00 do 09,00 časova i od 16,00 do 18,00 časova.

Odobrenja iz stava 1. ovog člana izdaje Odeljenje za privredu uz posebnu naknadu.

Član 6

Određuje se zabrana saobraćaja za teretna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3 tone u ulici Vojvode Mišića u Loznici od ulice Gimnazijske do ulice Banjske.

Član 7

U cilju saobraćajnog rasterećenja centra grada određuje se zabrana saobraćaja za teretna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3 tone u ulici Banjskoj, od ulice Slobodana Penezića, a u smeru od Banje Koviljače.

Član 8

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaja da važi Odluka o izmeni postojećeg režima saobraćaja ("Službeni list opštine Loznica", br. 5/05).

Član 9

Ova Odluka stupa na snagu 8 (osmog) dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice".