ODLUKA
O POVERAVANJU POSLOVA JAVNOM KOMUNALNOM PREDUZEĆU "KOMUNALNE SLUŽBE" NA REALIZACIJI PROJEKTA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 6/2009)

Član 1

Ovom odlukom Grad Požarevac poverava Javnom komunalnom preduzeću "Komunalne službe" Požarevac poslove realizacije projekata i to:

1. Sanacija i rekultivacija gradske deponije "Jeremijino polje" u Požarevcu;

2. Sanacija i rekultivacija postojećeg smetlišta u Požarevcu, na lokaciji "Gradske utrine" i

3. Izgradnja transfer stanice za prihvat, delimičnu preradu i distribuciju komunalnog čvrstog otpada u Požarevcu.

Poveravanje poslova na realizaciji projekata iz stava 1. ovog člana, vrši se u cilju dobijanja sredstava iz Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

Poveravanje poslova Javnom komunalnom preduzeću "Komunalne službe" vrši se na period do konačne realizacije navedenih projekata.

Član 2

U okviru poverenih poslova na sanaciji i rekultivacije gradske deponije "Jeremino polje" i postojećeg smetlišta u Požarevcu na lokaciji "Gradske utrine", Javno komunalno preduzeće "Komunalne službe" Požarevac dužno je da obavi sve potrebne aktivnosti i poslove koji su predviđeni glavnim projektima.

Za izgradnju transfer stanice za prihvat, delimičnu preradu i distribuciju komunalnog čvrstog otpada, Javnom komunalnom preduzeću "Komunalne službe" poveravaju se poslovi na sprovođenju postupka izbora projektanta za izradu projektne dokumentacije, a po izradi iste, preduzimanje potrebnih aktivnosti na realizaciji projekta.

Član 3

Radi upravljanja projektima iz člana 1. ove odluke, Grad Požarevac će formirati projektni tim, sa zadatkom da prati realizaciju projekata, sačinjava izveštaje i preduzima druge aktivnosti potrebne da bi se projekti iz člana 1. ove odluke realizovali.

Ovlašćuje se Gradonačelnik grada Požarevca za donošenje rešenja o imenovanju članova projektnog tima iz stava 1. ovog člana.

Član 4

Javno komunalno preduzeće "Komunalne službe" imenovaće nadzorni organ koji će biti zadužen za pružanje usluga kompletnog stručnog nadzora u ime Grada Požarevca i Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije, kao suinvestitora u finansiranju realizacije navedenih projekata, te će pružati pomoć suinvestitorima u tehničkoj i finansijskoj kontroli radova i usluga na izvođenju navedenih projekata.

Član 5

Nadzorni organ će vršiti kontrolu radova na deponiji i smetlištu, proveravati izvođenje radova od strane izvođača u skladu sa važećim propisima i ugovornom dokumentacijom.

Član 6

Nakon završetka radova, nadzorni organ će pripremiti i izdati potvrdu o okončanoj situaciji, verifikujući izvođačeve konačne situacije.

Nadzorni organ će izdati potvrdu o odgovornosti za nedostatke i pripremiti konačni izveštaj.

Član 7

Navedeni projekti finansiraće se iz sredstava budžeta Grada Požarevca i sredstava dobijenih od Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

Član 8

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.