ODLUKA

O OBRAZOVANJU OPERATIVNIH ŠTABOVA ZA RAZVIJANJE I UNAPREĐENJE SISTEMA UPRAVLJANJA I RUKOVOĐENJA VANREDNIM SITUACIJAMA NA TERITORIJI GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 31/2009)

I Obrazuju se operativni štabovi za razvijanje i unapređenje sistema upravljanja i rukovođenja vanrednim situacijama na teritoriji grada Kragujevca, po vrstama elementarnih i drugih većih nepogoda, za:

- zemljotrese;

- poplave i nagomilavanje leda na vodotokovima;

- požare;

- snežni nanos i poledicu;

- odronjavanje, klizanje zemljišta i erozije;

- biljne i stočne zarazne bolesti;

- saobraćajne nesreće i

- eksplozije i nekontrolisano oslobađanje, izlivanje i rasturanje štetnih gasovitih ili čvrstih, hemijskih i radioaktivnih materija.

II Zadatak operativnih štabova iz stava I ove Odluke je razvijanje i unapređenje sistema upravljanja, rukovođenja vanrednim situacijama i izrada elaborata procene rizika ugroženosti teritorije grada Kragujevca, od elementarnih i drugih većih nepogoda.

III Gradonačelnik u svojstvu komandanta Gradskog štaba civilne zaštite, svojim aktom odrediće članove operativnih štabova, iz stava I Odluke.

IV Operativni štabovi su obavezni da podnose odgovarajuće izveštaje Gradskom veću, nakon delovanja i u skladu sa situacijom za koju su obrazovani.

V Odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".