REŠENJE

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA VREDNOVANJE PROGRAMA I PROJEKATA U OBLASTI PRUŽANJA PODRŠKE I OSNAŽIVANJA UDRUŽENJA GRAĐANA

("Sl. list grada Pančeva", br. 23/2009)

I

Obrazuje se Komisija za vrednovanje programa i projekata u oblasti pružanja podrške i osnaživanja udruženja građana (u daljem tekstu: Komisija) u sledećem sastavu:

1. Tibor Jona, apsolvent fakulteta političkih nauka;

2. Miloš Bogićević, student Pravnog fakulteta u Beogradu;

3. Snežana Baralić Bošnjak, šefica Odseka za kulturu, informisanje, sport, brigu o mladima i civilni sektor u Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja;

4. Ljubica Landeka, dipl. filolog;

5. Aleksandar Waisner, dipl. pedagog.

Komisija na prvoj sednici, većinom glasova od ukupnog broja članova, bira predsednika/cu Komisije.

Za sekretara Komisije određuje se Marija Ćurčin, pripravnica u Gradskoj upravi grada Pančeva.

II

Zadaci Komisije, se odnose na vrednovanje programa i projekata u oblasti pružanja podrške i osnaživanja udruženja građana. Pružanje podrške i osnaživanje udruženja građana vrši se putem dva mehanizma:

1. Redovna mesečna finansijska podrška na ime realizacije programa od opšteg značaja za grad Pančevo;

2. Jednokratna finansijska podrška udruženjima građana na ime realizacije projekata u oblasti zdravstva, socijalne zaštite, brige o mladima, informisanja, ostvarivanja i zaštite ljudskih i manjinskih prava i drugih oblasti, putem kojih se zadovoljavaju potrebe i rešavaju problemi građana sa teritorije grada Pančeva.

Poslovi vrednovanja programa i projekata u oblasti pružanja podrške i osnaživanja udruženja građana iz stava 1. ove tačke su: usvajanje kriterijuma za vrednovanje, priprema dokumentacije i predloga teksta javnog konkursa za podnošenje predloga programa/projekata, pregledanje i ocenjivanje predloga programa/projekata, utvrđivanje Predloga za izbor programa/projekata sa obrazloženjem i usvajanje izveštaja o realizaciji i evaluaciji odobrenih programa/projekata.

Prilikom vrednovanja predloga programa/projekata, Komisija se dosledno pridržava kriterijuma, rokova i ostalih uslova propisanih javnim konkursom.

III

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja građana sa sedištem na teritoriji grada Pančeva.

Konkurs za vrednovanje programa/projekata u oblasti pružanja podrške i osnaživanja udruženja građana objavljuje se u lokalnim štampanim glasilima.

IV

Lica iz tačke I ovog rešenja imenuju se na vreme od četiri godine, odnosno do isteka mandata odbornicima/cama Skupštine grada.

V

Sednice Komisija saziva predsednik/ca Komisije.

Za punovažan rad Komisije potrebno je da sednici prisustvuje većina od ukupnog broja članova/ica.

Komisija odlučuje na sednicama većinom glasova od ukupnog broja članova/ica. Ukoliko je pojedini član komisije na bilo koji način uključen u aktivnosti predlagača programa/projekta izuzima se od glasanja za taj program/projekat.

VI

Članovi/ce Tima, osim onih koji su zaposleni u Gradskoj upravi grada Pančeva, za svoj rad ostvaruju naknadu u iznosu od 900,00 dinara, po sednici.

VII

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavlja Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva.

VIII

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".