ODLUKA
O OSTVARIVANJU PRAVA NA PREVOZ U JAVNOM SAOBRAĆAJU UČENIKA I ZAPOSLENIH U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 33/2009 - prečišćen tekst)

Član 1

Ovom Odlukom reguliše se pravo na prevoz u javnom saobraćaju za sledeće korisnike:

- za učenike osnovnih škola koji su nastanjeni na udaljenosti većoj od 4 km od sedišta škole, ako na toj udaljenosti nema škole,

- za učenike osnovnih škola sa smetnjama u razvoju bez obzira na udaljenost mesta stanovanja od škole i pratioce učenika,

- za učenike srednjih škola sa smetnjama u razvoju bez obzira na udaljenost mesta stanovanja od škole,

- za zaposlene u osnovnim i srednjim školama.

Član 2

Pravo na prevoz ostvaruju:

a) korisnici iz člana 1. alineja 1, 2 i 3 kao pravo na besplatnu mesečnu kartu;

b) korisnici iz člana 1. alineja 4. kao naknadu za dolazak i odlazak sa rada u visini cene prevozne karte u javnom saobraćaju.

Član 3

(Brisan)

Član 4

(Brisan)

Član 5

(Brisan)

Član 6

Sredstva za ostvarivanje prava po osnovu ove Odluke obezbeđuju se u budžetu grada.

Član 7

Finansiranje prevoza iz ove Odluke vršiće se preko nadležne gradske uprave, na osnovu dokumentacije koju dostavlja škola.

Pravo na naknadu za prevoz zaposlenih utvrđuje škola na osnovu pravnog akta škole koji reguliše uslove, visinu i način isplate.

Član 8

Stupanjem na snagu ove Odluke, prestaje da važi Odluka o ostvarivanju prava na povlašćen prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ("Sl. list grada Kragujevca", br. 1/04).

Član 9

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Kragujevca".

Napomene

Prečišćen tekst Odluke o ostvarivanju prava na prevoz u javnom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama sadrži:
- Odluku o ostvarivanju prava na povlašćen prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ("Sl. list grada Kragujevca", br. 8/05);
- Odluku o izmenama i dopunama Odluke o ostvarivanju prava na povlašćen prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ("Sl. list grada Kragujevca", br. 14/06).
Prečišćen tekst Odluke o ostvarivanju prava na prevoz u javnom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ne sadrži:
- član 3, 4. i 5. Odluke o ostvarivanju prava na povlašćen prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ("Sl. list grada Kragujevca", br. 8/05) kojima je regulisan način ostvarivanja prava na mesečnu kartu učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, jer su brisani članom 4. Odluke o izmenama i dopunama Odluke o ostvarivanju prava na povlašćen prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ("Sl. list grada Kragujevca", br. 14/06);
- odredbu člana 6. i 7. Odluke o izmenama i dopunama Odluke o ostvarivanju prava na povlašćen prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ("Sl. list grada Kragujevca", br. 14/06) jer se odredbom člana 6. ovlašćuje odbor za organizaciju i normativna akta da utvrdi prečišćen tekst ove Odluke, a članom 7. regulisano stupanje na snagu Odluke.