ODLUKA
O ODREĐIVANJU KOMUNALNIH DELATNOSTI

("Sl. list opštine Pančevo", br. 3/2000 i "Sl. list grada Pančeva", br. 22/2009)

Član 1

Ovom odlukom se kao komunalne delatnosti određuju delatnosti i usluge koje su od opšteg interesa na teritoriji grada Pančeva, i to:

1. uređenje i održavanje pijaca i pružanje usluga na njima,

2. dimničarske usluge,

3. uređenje i održavanje sportskih terena i objekata na području grada Pančeva,

4. uređenje i održavanje javnih parkirališta na području grada Pančeva,

5. uklanjanje nepropisano parkiranih, havarisanih i neregistrovanih vozila,

6. održavanje javnih bunara i česmi.

Član 2

Uređenjem i održavanjem pijaca i pružanje usluga na njima, u smislu ove odluke, smatra se njihovo opremanje, tekuće i investiciono održavanje, upravljanje, uređenje i održavanje sanitarno-higijenskih uslova pijačnog prostora, izdavanje u zakup objekata, tezgi i prostora na pijaci, radi obezbeđenja uslova koji su propisani za pružanje usluga prometa poljoprivrednih i drugih proizvoda i prometa robe.

Dimničarskim uslugama, u smislu ove odluke, smatraju se usluge koje se vrše u cilju obezbeđivanja ispravnog funkcionisanja dimovodnih i ložnih objekata i uređaja, sprečavanja zagađivanja vazduha kao i radi preventivne zaštite života i zdravlja ljudi i zaštite imovine od požara.

Uređenjem i održavanjem sportskih terena i objekata na području grada Pančeva, u smislu ove odluke, smatra se upravljanje, tekuće i investiciono održavanje, uređenje i čišćenje zatvorenih i otvorenih sportskih objekata, otvorenih terena sa pratećim objektima i drugih uređenih prostora namenjenih za obavljanje sportsko-rekreativne aktivnosti, radi održavanja njihove funkcionalne sposobnosti za obavljanje te aktivnosti.

Uređenjem i održavanjem javnih parkirališta na području grada Pančeva, u smislu ove odluke, smatra se njihovo uređenje, korišćenje, upravljanje i održavanje radi obezbeđivanja uslova za njihovo funkcionisanje.

Uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila, u smislu ove odluke, smatra se prenos i čuvanje nepropisno parkiranih, havarisanih i neregistrovanih vozila koja su ostavljena na javnim površinama.

Održavanjem javnih bunara i česmi, u smislu ove odluke, smatraju se usluge koje se vrše u cilju održavanja funkcionalne ispravnosti javnih bunara i česmi, radi snabdevanja građana vodom za piće i higijenske potrebe domaćinstva.

Član 3

Uslovi i način obavljanja komunalnih delatnosti iz člana 1. ove odluke propisuju se posebnim odlukama Skupštine grada Pančeva.

Član 4

Odluke Skupštine grada Pančeva kojima su delatnosti navedene u članu 1. ove odluke određene kao komunalne delatnosti i kojima su propisani uslovi i način njihovog obavljanja, uskladiće se sa ovom odlukom u rokovima utvrđenim Programom rada Skupštine opštine Pančevo za 2000. godinu.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".