UREDBA
O NAČINU OVLAŠĆIVANJA TELA ZA OCENJIVANJE USAGLAŠENOSTI, REGISTRU OVLAŠĆENIH TELA ZA OCENJIVANJE USAGLAŠENOSTI, EVIDENCIJI O ISPRAVAMA O USAGLAŠENOSTI, ZNACIMA USAGLAŠENOSTI I TELIMA ZA OCENJIVANJE USAGLAŠENOSTI, KAO I USLOVIMA ZA PRIMENU TEHNIČKIH PROPISA DRUGIH DRŽAVA

("Sl. list SCG", br. 22/2006 i "Sl. glasnik RS", br. 98/2009 - dr. uredbe)

Član 1

Ovom uredbom uređuju se način ovlašćivanja tela za ocenjivanje usaglašenosti, utvrđivanje ispunjenosti uslova koje mora ispunjavati telo za ocenjivanje usaglašenosti, sadržina i način vođenja registra ovlašćenih tela za ocenjivanje usaglašenosti, sadržina i način vođenja evidencije važećih isprava o usaglašenosti, znakova usaglašenosti izdatih u inostranstvu i telima za ocenjivanje usaglašenosti, kao i uslovi za primenu tehničkih propisa drugih država.

Čl. 2-16*

(Prestali da važe)

Član 17

Ministarstvo kao javnu knjigu vodi Registar ovlašćenih tela za ocenjivanje usaglašenosti, koji sadrži:

1) naziv ovlašćenog tela;

2) opis poslova za koje je telo ovlašćeno;

3) identifikacioni broj ovlašćenog tela;

4) rok važenja rešenja o ovlašćivanju.

Ministarstvo vrši prijavljivanje ovlašćenog tela odgovarajućoj međunarodnoj organizaciji (notifikacija).

Član 18

Ministarstvo kao javnu knjigu vodi Evidenciju o vrstama važećih isprava o usaglašenosti i znacima usaglašenosti koji su izdati u inostranstvu u skladu s međunarodnim ugovorima koji obavezuju Srbiju i Crnu Goru, kao i o telima za ocenjivanje usaglašenosti, koja sadrži sledeće podatke:

1) vrsta isprave o usaglašenosti;

2) naziv države u kojoj je izdata isprava o usaglašenosti;

3) vrsta znaka usaglašenosti;

4) naziv države u kojoj je izdat znak usaglašenosti;

5) naziv tela za ocenjivanje usaglašenosti;

6) naziv države u kojoj je telo za ocenjivanje usaglašenosti ovlašćeno;

7) naziv organa koji je ovlastio telo za ocenjivanje usaglašenosti.

Član 19**

(Prestao da važi)

Član 20*

(Prestao da važi)

Član 21

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SCG".

Napomene

*Stupanjem na snagu Uredbe o načinu imenovanja i ovlašćivanja tela za ocenjivanje usaglašenosti ("Sl. glasnik RS", br. 98/2009), odnosno 8. decembra 2009. godine prestaju da važe odredbe Uredbe o načinu ovlašćivanja tela za ocenjivanje usaglašenosti, registru ovlašćenih tela za ocenjivanje usaglašenosti, evidenciji o ispravama o usaglašenosti, znacima o usaglašenosti i telima za ocenjivanje usaglašenosti, kao i uslovima za primenu tehničkih propisa drugih država ("Službeni list SCG", broj 22/06), u delu kojim se uređuje način ovlašćivanja tela za ocenjivanje usaglašenosti i utvrđivanja ispunjenosti uslova koje mora ispunjavati telo za ocenjivanje usaglašenosti, kao i odredbe čl. 2. do 16. i člana 20. te uredbe.
**Stupanjem na snagu Uredbe o načinu priznavanja inostranih isprava i znakova usaglašenosti ("Sl. glasnik RS", br. 98/2009), odnosno 8. decembra 2009. godine prestaju da važe odredbe Uredbe o načinu ovlašćivanja tela za ocenjivanje usaglašenosti, registru ovlašćenih tela za ocenjivanje usaglašenosti, evidenciji o ispravama o usaglašenosti, znacima o usaglašenosti i telima za ocenjivanje usaglašenosti, kao i uslovima za primenu tehničkih propisa drugih država ("Službeni list SCG", broj 22/06), u delu kojim se uređuju uslovi za primenu tehničkih propisa drugih država i odredbe člana 19. te uredbe.