REŠENJE
O OBRAZOVANJU I IMENOVANJU ČLANOVA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA

("Sl. list grada Kraljeva", br. 22/2009)

I

U Savet se imenuju:

- Za predsednika Saveta za koordinaciju

Ljubiša Simović, gradonačelnik grada Kraljeva,

- Za članove:

- Bogoljub Živković, načelnik Policijske uprave u Kraljevu,

- Aleksandra Sretović, direktor Direkcije za planiranje i izgradnju "Kraljevo",

- Nenad Slavković, načelnik Ministarstva prosvete u Kraljevu,

- Ivan Delević, direktor Putničkog saobraćaja u Kraljevu,

- Zoran Jovanović, direktor Radio televizije "Melos" Kraljevo,

- Đedović Dušan, Golubović Radoslav, Studović Božidar, Košanin Slobodan, zaposleni u Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti,

- Nenad Nerić, zaposlen u Direkciji za planiranje i izgradnju "Kraljevo" iz Kraljeva.

II

Zadaci Saveta su:

- Izrada predloga strategije plana bezbednosti saobraćaja na putevima grada Kraljeva u skladu sa nacionalnom strategijom.

Strategija bezbednosti sadrži najznačajnija obeležja postojećeg stanja bezbednosti saobraćaja, dugoročne i kratkoročne ciljeve, smernice, ključne oblasti rada i rokova za donošenje odgovarajućeg Gradskog plana;

- Donošenje predloga Godišnjeg plana bezbednosti saobraćaja na putevima grada Kraljeva.

Na osnovu strategije bezbednosti saobraćaja na predlog Tela za koordinaciju, Gradsko veće grada Kraljeva donosi Godišnji plan bezbednosti saobraćaja na putevima, u skladu sa Nacionalnim planom. Godišnji plan bezbednosti treba da sadrži naročito: zadatke, mere po prioritetima odgovorne subjekte, rokove i finansijska sredstva u ključnim oblastima rada;

- Pripremanje izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima. Nadležni izvršni organ jedinice lokalne samouprave, Gradsko veće podnosi Skupštini izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na području grada Kraljeva, najmanje dva puta godišnje;

- Prikupljanje i ažuriranje podataka koji su od interesa za bezbednost saobraćaja, koje treba dostaviti Agenciji, na način kako to propiše Agencija, odnosno drugi nadležni organ.

U cilju neprekidnog praćenja stanja bezbednosti saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, Agencija predlaže sistem jedinstvene osnove evidentiranja i praćenja najznačajnijih obeležja bezbednosti saobraćaja.

Državni organi i drugi subjekti dužni su da Agenciji dostavljaju propisane podatke o obeležjima značajnim za bezbednost saobraćaja.

III

Stručne i administrativne poslove za potrebe Saveta obavljaće stručna služba Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. Mandat članova Saveta traje 4 godine.

IV

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Kraljeva".

V

Rešenje dostaviti: predsedniku i članovima Saveta, načelniku Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti i uz materijal.