ODLUKA
O USKLAĐIVANJU PROSTORNOG PLANA OPŠTINE SREMSKA MITROVICA DO 2028.

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 13/2009)

Član 1

Ovom odlukom pristupa se usklađivanju Prostornog plana opštine Sremska Mitrovica do 2028. ("Službeni list Grada Sremska Mitrovica", broj 9/2009) sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji.

Član 2

Menja se naziv Prostornog plana opštine Sremska Mitrovica do 2028 u naziv Prostorni plan teritorije Grada Sremske Mitrovice do 2028. (u daljem tekstu: Prostorni plan teritorije Grada).

Član 3

Područje obuhvaćeno Prostornim planom teritorije Grada određeno je površinama teritorija celih katastarskih opština i to: Bešenovački Prnjavor, Bešenovo selo, Bosut, Veliki Radinci, Grgurevci, Divoš, Zasavica, Jarak, Kuzmin, Laćarak, Ležimir, Manđelos, Martinci Mačvanska Mitrovica, Noćaj, Ravnje, Radenković, Salaš Noćajski, Sremska Mitrovica, Sremska Rača, Čalma, Šašinci i Šuljam.

Ukupna površina područja Prostornog plana teritorije Grada iznosi 761,58 km2.

Član 4

Rok za usklađivanje Prostornog plana teritorije Grada je 18 meseci.

Član 5

Sredstva za izradu Prostornog plana teritorije Grada obezbediće se u budžetu Grada Sremska Mitrovica.

Član 6

Sastavni deo ove Odluke je Rešenje o izradi strateške procene uticaja na životnu sredinu Prostornog plana opštine Sremska Mitrovica, broj: 501-142/2007-IV od 26.12.2007. godine i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana opštine Sremska Mitrovica na životnu sredinu.

Član 7

Za nosioca na usklađivanju Prostornog plana teritorije Grada određuje se JP "Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica".

Član 8

Predlog usklađenog Prostornog plana teritorije Grada, pre podnošenja organu nadležnom za njegovo donošenje, podleže stručnoj kontroli i izlaže se na javni uvid.

Izlaganje Predloga usklađenog Prostornog plana teritorije Grada na javni uvid oglašava se u dnevnom i lokalnom listu, pri čemu se oglašavaju podaci o vremenu i mestu izlaganja Predloga usklađenog Prostornog plana teritorije Grada na javni uvid, način na koji zainteresovana pravna i fizička lica mogu dostaviti primedbe kao i druge informacije koje su od značaja za javni uvid.

Član 9

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Sremska Mitrovica".

Napomene

Rešenje o izradi strateške procene uticaja na životnu sredinu Prostornog plana opštine Sremska Mitrovica i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana opštine Sremska Mitrovica na životnu sredinu, koji su sastavni deo ove odluke nisu objavljeni u "Sl. listu grada Sremska Mitrovica", br. 13/2009.