UREDBA
O VISINI NAKNADE ZA IZDAVANJE DOZVOLE ZA RAD AGENCIJI ZA ZAPOŠLJAVANJE

("Sl. glasnik RS", br. 104/2009)

Član 1

Ovom uredbom utvrđuje se visina naknade za izdavanje dozvole za rad agenciji za zapošljavanje (u daljem tekstu: naknada) - radi obavljanja poslova zapošljavanja u skladu sa zakonom.

Član 2

Dozvola za rad agenciji za zapošljavanje izdaje se pre početka obavljanja delatnosti zapošljavanja, u slučaju produženja dozvole za rad, promene sedišta, otvaranja poslovne jedinice i u drugim slučajevima kada se utvrđuje ispunjenost uslova za rad propisanih zakonom.

Član 3

Naknada obuhvata sredstava za utvrđivanje ispunjenosti uslova u pogledu prostorne i tehničke opremljenosti agencije i sredstava za utvrđivanje stručne osposobljenosti zaposlenih.

Član 4

Naknada za izdavanje dozvole za rad pre početka obavljanja delatnosti zapošljavanja, otvaranja poslovne jedinice i u drugim slučajevima kada se utvrđuje ispunjenost svih uslova za rad propisanih zakonom iznosi 15.000,00 dinara, dok u slučaju produženja dozvole za rad i promenu sedišta naknada iznosi 7.500,00 dinara.

Član 5

Naknada se uplaćuje u budžet Republike Srbije preko evidentnog računa broj 840-1562845-88.

Član 6

Danom stupanja na snagu ove uredbe prestaje da važi Uredba o visini naknade za izdavanje dozvole za rad agenciji za zapošljavanje ("Službeni glasnik RS", broj 61/04).

Član 7

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".