ODLUKA
O OBRAZOVANJU RADNE GRUPE ZA IZRADU AKCIONOG PLANA ZA REALIZACIJU OBAVEZA REPUBLIKE SRBIJE U MEĐUNARODNOJ ORGANIZACIJI FRANKOFONIJA U STATUSU POSMATRAČA

("Sl. glasnik RS", br. 104/2009)

1. Obrazuje se Radna grupa za izradu Akcionog plana za realizaciju obaveza Republike Srbije u Međunarodnoj organizaciji Frankofonija u statusu posmatrača (u daljem tekstu: Radna grupa), za period od dve godine od dana stupanja na snagu ove odluke.

2. Zadatak Radne grupe je da pripremi Akcioni plan za realizaciju obaveza Republike Srbije u Međunarodnoj organizaciji Frankofonija u statusu posmatrača, učestvuje u koordiniranju organizacije manifestacija u čast frankofonije u Republici Srbiji i u inostranstvu, preduzima aktivnosti na pristupanju programima Međunarodne organizacije Frankofonija i predlaže projekte u okviru aktivnosti Međunarodne organizacije Frankofonija.

3. U Radnu grupu se imenuju:

za predsednika:

- Slađana Prica, zamenik generalnog direktora Generalne direkcije za multilateralu, Ministarstvo spoljnih poslova;

za zamenika predsednika:

- Ivana Zečević, savetnik, Ministarstvo kulture;

za članove:

- Vesna Fila, pomoćnik ministra prosvete;

- Goran Radosavljević, savetnik potpredsednika Vlade za evropske integracije;

- Ana Kosovac, samostalni savetnik, Ministarstvo omladine i sporta;

- Milan L. Milanović, samostalni savetnik, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja;

- Mirjana Nikolić, direktor Direkcije za ljudska i manjinska prava i zaštitu životne sredine, Ministarstvo spoljnih poslova.

4. U radu Radne grupe mogu učestvovati predstavnici drugih nadležnih organa i organizacija, kao i stručnjaci iz različitih oblasti radi davanja stručnih mišljenja u vezi sa pojedinačnim pitanjima iz nadležnosti Radne grupe.

5. Radna grupa je dužna da nadležnom odboru dostavi izveštaj o radu najmanje svakih 60 dana, a Vladi najmanje svakih 90 dana.

6. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Radne grupe obavljaće Ministarstvo spoljnih poslova.

7. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".