ODLUKA
O ODREĐIVANJU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA ZA KOJE SE PLAĆA POSEBNA DAŽBINA PRI UVOZU I IZNOSU POSEBNE DAŽBINE

("Sl. glasnik RS", br. 109/2009)

1. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda plaća se po jedinici proizvoda, i to za:

Tarifna oznaka

Naimenovanje

Iznos din/kg/lit/kom

Za uvoz
iz EU

Osim za uvoz
iz EU

(1)

(2)

(3)

(4)

0102

Žive životinje, vrste goveda:

 

 

0102 90

- Ostalo:

 

 

 

- - domaće vrste:

 

 

0102 90 05 00     

- - - mase ne preko 80 kg

9.00

15.00

 

- - - - mase preko 80 kg, ali ne preko 160 kg:

 

 

0102 90 21 00

- - - - za klanje

8.40

14.00

 

- - - mase preko 160 kg, ali ne preko 300 kg:

 

 

0102 90 41 00

- - - - za klanje

10.40

13.00

 

- - - mase preko 300 kg:

 

 

 

- - - - ostalo:

 

 

0102 90 71 00

- - - - - za klanje

9.60

12.00

0103

Svinje, žive:

 

 

 

- Ostalo:

 

 

0103 91

- - mase ne preko 50 kg:

 

 

0103 91 10 00

- - - domaće vrste

14.25

15.00

0103 92

- - mase 50 kg ili veće:

 

 

 

- - - domaće vrste:

 

 

0103 92 11 00

- - - - koje su se najmanje jedanput prasile, mase 160 kg i veće

9.60

12.00

0103 92 19 00

- - - - ostale

9.60

12.00

0104

Ovce i koze, žive:

 

 

0104 10

- Ovce:

 

 

 

- - ostale:

 

 

0104 10 30 00

- - - jagnjad (do jedne godine starosti)

11.20

14.00

0104 10 80 00

- - - ostale

7.20

12.00

0105

Živina domaća, živa (kokoške vrste Gallus domesticus, patke, guske, ćurke i biserke):

 

 

 

- Ostalo:

 

 

0105 94 00 00

- - kokoške vrste Gallus domesticus

-

14.00

0201

Meso goveđe, sveže ili rashlađeno:

 

 

0201 10

- Trupovi i polutke:

 

 

0201 10 00 10

- - teleći

17.60

44.00

0201 10 00 20

- - juneći

16.00

40.00

0201 10 00 90

- - ostali

12.00

30.00

0201 20

- Ostali komadi sa kostima:

 

 

0201 20 20

- - kompenzirane četvrti:

 

 

0201 20 20 10

- - - teleće

17.60

44.00

0201 20 20 20

- - - juneće

16.00

40.00

0201 20 20 90

- - - ostale

12.00

30.00

0201 20 30

- - prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0201 20 30 10

- - - teleće

10.40

26.00

0201 20 30 20

- - - juneće

12.00

30.00

0201 20 30 90

- - - - ostalo

10.40

26.00

0201 20 50

- - zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0201 20 50 10

- - - teleće

12.00

30.00

0201 20 50 20

- - - juneće

16.00

40.00

0201 20 50 90

- - - ostale

12.00

30.00

0201 20 90

- - ostalo:

 

 

0201 20 90 10

- - - teleće

10.40

26.00

0201 20 90 20

- - - juneće

12.00

30.00

0201 20 90 90

- - - ostalo

10.40

26.00

0201 30

- Bez kostiju:

 

 

0201 30 00 10

- - teleće

20.00

50.00

0201 30 00 20

- - juneće

17.60

44.00

0201 30 00 90

- - ostalo

14.40

36.00

0202

Meso, goveđe, smrznuto:

 

 

0202 10 00

- Trupovi i polutke:

 

 

0202 10 00 10

- - teleći

14.40

36.00

0202 10 00 20

- - juneći

12.00

30.00

0202 10 00 90

- - ostali

12.00

30.00

0202 20

- Ostali komadi sa kostima:

 

 

0202 20 10

- - kompenzirane četvrti:

 

 

0202 20 10 10

- - - teleće

14.40

36.00

0202 20 10 20

- - - juneće

12.00

30.00

0202 20 10 90

- - - ostale

12.00

30.00

0202 20 30

- - prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0202 20 30 10

- - - teleće

14.40

36.00

0202 20 30 20

- - - juneće

12.00

30.00

0202 20 30 90

- - - ostale

12.00

30.00

0202 20 50

- - zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0202 20 50 10

- - - teleće

14.40

36.00

0202 20 50 20

- - - juneće

12.00

30.00

0202 20 50 90

- - - ostale

12.00

30.00

0202 20 90

- - ostalo:

 

 

0202 20 90 10

- - - teleće

14.40

36.00

0202 20 90 20

- - - juneće

12.00

30.00

0202 20 90 90

- - - ostalo

12.00

30.00

0202 30

- Bez kostiju:

 

 

0202 30 10

- - prednje četvrti, cele ili sečene u najviše pet komada, svaka sastavljena u jedan blok; kompenzirane četvrti u dva bloka, jednom od prednje četvrti, cele ili isečene u najviše pet delova, a drugom od zadnje četvrti, isključujući pečenice u jednom komadu:

 

 

0202 30 10 10

- - - teleće

16.00

40.00

0202 30 10 20

- - - juneće

14.40

36.00

0202 30 10 90

- - - ostale

14.00

35.00

0202 30 50

- - delovi prednje četvrti, sečene ("crop, chuck and blade") i grudi:

 

 

0202 30 50 10

- - - teleći

16.00

40.00

0202 30 50 20

- - - juneći

14.40

36.00

0202 30 50 90

- - - ostali

14.00

35.00

0202 30 90

- - ostalo:

 

 

0202 30 90 10

- - - teleće

16.00

40.00

0202 30 90 20

- - - juneće

14.40

36.00

0202 30 90 90

- - - ostalo

10.00

25.00

0203

Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

 

- Sveže ili rashlađeno:

 

 

0203 11

- - trupovi i polutke:

 

 

0203 11 10 00

- - - od domaćih svinja

33.60

42.00

0203 11 90 00

- - - ostalo

-

32.00

0203 12

- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203 12 11 00

- - - - butovi i komadi od njih

35.20

44.00

0203 12 19 00

- - - - plećke i komadi od njih

28.80

36.00

0203 12 90 00

- - - ostalo

25.60

32.00

0203 19

- - ostalo:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203 19 11 00

- - - - prednji delovi i komadi od njih

28.00

35.00

0203 19 13 00

- - - - bubrežnjak i komadi od njega, sa kostima

28.00

35.00

0203 19 15 00

- - - - potrbušine i komadi od njih

20.00

25.00

 

- - - - ostalo:

 

 

0203 19 55 00

- - - - - bez kostiju

32.00

40.00

0203 19 59 00

- - - - - ostalo

32.00

40.00

 

- Smrznuto:

 

 

0203 21

- - trupovi i polutke:

 

 

0203 21 10 00

- - - od domaćih svinja

24.00

30.00

0203 21 90 00

- - - ostali

-

30.00

0203 22

- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203 22 11 00

- - - - butovi i komadi od njih

28.80

36.00

0203 22 19 00

- - - - plećke i komadi od njih

24.00

30.00

0203 22 90 00

- - - ostali

-

25.00

0203 29

- - ostalo:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203 29 11 00

- - - - prednji delovi i komadi od njih

16.00

20.00

0203 29 13 00

- - - - bubrežnjak i komadi od njega, sa kostima

16.00

20.00

0203 29 15 00

- - - - potrbušine i komadi od njih

16.00

20.00

 

- - - - ostalo:

 

 

0203 29 55 00

- - - - - bez kostiju

20.00

25.00

0203 29 59 00

- - - - - ostalo

20.00

25.00

0203 29 90 00

- - - ostalo

-

25.00

0204

Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

0204 10 00 00

- Trupovi i polutke jagnjeći, sveži ili rashlađeni

28.80

36.00

 

- Ostalo meso ovčje, sveže ili rashlađeno:

 

 

0204 21 00 00

- - trupovi i polutke

20.00

25.00

0204 22

- - ostali komadi sa kostima:

 

 

0204 22 10 00

- - - skraćene prednje četvrti

16.00

20.00

0204 22 30 00

- - - slabine i/ili podplećke

16.00

20.00

0204 22 50 00

- - - butovi

16.00

20.00

0204 22 90 00

- - - ostalo

16.00

20.00

0204 23 00 00

- - bez kostiju

16.00

20.00

0204 30 00 00

- Trupovi i polutke jagnjeći, smrznuti

24.00

30.00

 

- Ostalo meso ovčje, smrznuto:

 

 

0204 41 00 00

- - trupovi i polutke

16.00

20.00

0204 42

- - ostali komadi sa kostima:

 

 

0204 42 10 00

- - - skraćene prednje četvrti

16.00

20.00

0204 42 30 00

- - - slabine i/ili podplećke

16.00

20.00

0204 42 50 00

- - - butovi

16.00

20.00

0204 42 90 00

- - - ostalo

16.00

20.00

0204 43

- - bez kostiju:

 

 

0204 43 10 00

- - - jagnjeće

16.00

20.00

0204 43 90 00

- - - ostalo

16.00

20.00

0207

Meso i jestivi otpaci od živine iz tar, br, 0105, sveži, rashlađeni ili smrznuti:

 

 

 

- Od kokošaka vrste Gallus domesticus:

 

 

0207 11

- - neisečeni u komade, sveži ili rashlađeni:

 

 

0207 11 10 00

- - - očerupani, bez iznutrica, ali sa glavom i nogama, poznati kao "83% pilića"

15.75

45.00

0207 11 30 00

- - - očerupani i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznati kao "70% pilića"

15.75

45.00

0207 11 90 00

- - - očerupani i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu i bez vratova, srca, džigerica i želudaca, poznati kao "65% pilića", ili drukčije isporučeni

15.75

45.00

0207 12

- - neisečeno u komade, smrznuto:

 

 

0207 12 10 00

- - - očerupani i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, vratova, srca, džigerica i želudaca, poznati kao "70% pilića"

10.85

31.00

0207 12 90 00

- - - očerupani i sa izvađenom drobom, bez glava i nogu, vratova, srca, džigerica i želudaca, poznati kao "65 % pilića", ili drukčije isporučeni

10.85

31.00

0207 13

- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni:

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

0207 13 10 00

- - - - bez kostiju

11.90

34.00

 

- - - - sa kostima:

 

 

0207 13 20 00

- - - - - polovine ili četvrti

11.90

34.00

0207 13 30 00

- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova

11.90

34.00

0207 13 40 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa sa neodvojenim vratovima, trtice i vrhovi krila

11.90

34.00

0207 13 50 00

- - - - - grudi i isečeni komadi od njih

11.90

34.00

0207 13 60 00

- - - - - bataci i isečeni komadi od njih

11.90

34.00

0207 13 70 00

- - - - - ostalo

11.90

34.00

 

- - - otpaci:

 

 

0207 13 91 00

- - - - džigerice

11.90

34.00

0207 13 99 00

- - - - ostalo

11.90

34.00

0207 14

- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti:

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

0207 14 10 00

- - - - bez kostiju

17.50

50.00

 

- - - - sa kostima:

 

 

0207 14 20 00

- - - - - polovine ili četvrti

17.50

50.00

0207 14 30 00

- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova

17.50

50.00

0207 14 40 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa sa neodvojenim vratovima, trtice i vrhovi krila

17.50

50.00

0207 14 50 00

- - - - - grudi i isečeni komadi od njih

17.50

50.00

0207 14 60 00

- - - - - bataci i isečeni komadi od njih

17.50

50.00

0207 14 70 00

- - - - - ostalo

17.50

50.00

 

- - - otpaci:

 

 

0207 14 91 00

- - - - džigerice

17.50

50.00

0207 14 99 00

- - - - ostalo

17.50

50.00

 

- Od ćurki:

 

 

0207 24

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno:

 

 

0207 24 10 00

- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericama i želucima, poznate kao "80% ćurke"

9.30

31.00

0207 24 90 00

- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu i bez vratova, srca, džigerica i želudaca, poznate kao "73% ćurke", ili drukčije isporučene

9.30

31.00

0207 25

- - neisečeno u komade, smrznuto:

 

 

0207 25 10 00

- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznate kao "80% ćurke"

9.30

31.00

0207 25 90 00

- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, kao i bez vratova, srca, džigerice i želudaca, poznate kao "73% ćurke", ili drukčije isporučene

10.85

31.00

0207 26

- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni:

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

0207 26 10 00

- - - - bez kostiju

9.30

31.00

 

- - - - sa kostima:

 

 

0207 26 20 00

- - - - - polutke ili četvrti

9.30

31.00

0207 26 30 00

- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova

9.30

31.00

0207 26 40 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila

9.30

31.00

0207 26 50 00

- - - - - grudi i isečeni komadi od grudi

9.30

31.00

 

- - - - - noge i isečeni komadi od nogu:

 

 

0207 26 60 00

- - - - - - bataci i isečeni komadi od bataka

9.30

31.00

0207 26 70 00

- - - - - - ostalo

9.30

31.00

0207 26 80 00

- - - - - ostalo

9.30

31.00

 

- - - otpaci:

 

 

0207 26 91 00

- - - - džigerice

9.30

31.00

0207 26 99 00

- - - - ostalo

9.30

31.00

0207 27

- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti:

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

0207 27 10 00

- - - - bez kostiju

15.00

50.00

 

- - - - sa kostima:

 

 

0207 27 20 00

- - - - - polutke ili četvrti

15.00

50.00

0207 27 30 00

- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova

15.00

50.00

0207 27 40 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila

15.00

50.00

0207 27 50 00

- - - - - grudi i isečeni komadi od grudi

15.00

50.00

 

- - - - - noge i isečeni komadi od nogu:

 

 

0207 27 60 00

- - - - - - bataci i isečeni komadi od bataka

15.00

50.00

0207 27 70 00

- - - - - - ostalo

15.00

50.00

0207 27 80 00

- - - - - ostalo

15.00

50.00

 

- - - otpaci:

 

 

0207 27 91 00

- - - - džigerice

15.00

50.00

0207 27 99 00

- - - - ostalo

15.00

50.00

 

- Od pataka, gusaka ili biserki:

 

 

0207 32

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno:

 

 

 

- - - od pataka:

 

 

0207 32 11 00

- - - - očerupano, bez krvi, sa izvađenim drobom, ali sa priloženim iznutricama, kao i sa glavama i nogama, poznato kao "85% patke"

18.60

31.00

0207 32 15 00

- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznato kao "70% patke"

18.60

31.00

0207 32 19 00

- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, kao i bez vratova, srca, džigerice i želudaca, poznato kao "63% patke", ili drukčije isporučeno

18.60

31.00

 

- - - od gusaka:

 

 

0207 32 51 00

- - - - očerupano, bez krvi, sa neizvađenim iznutricama, sa glavama i nogama, poznato kao "82% guske"

18.60

31.00

0207 32 59 00

- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, sa ili bez srca i želudaca, poznato kao "75% guske", ili drukčije isporučeno

18.60

31.00

0207 32 90 00

- - - od biserki

18.60

31.00

0207 33

- - neisečeno u komade, smrznuto:

 

 

 

- - - od pataka:

 

 

0207 33 11 00

- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznato kao "70% patke"

18.60

31.00

0207 33 19 00

- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, kao i bez vratova, srca, džigerice i želudaca, poznato kao "63% patke", ili drukčije isporučeno

18.60

31.00

 

- - - od gusaka:

 

 

0207 33 51 00

- - - - očerupano, bez krvi, sa neizvađenim drobom, sa glavama i nogama, poznato kao "82% guske"

18.60

31.00

0207 33 59 00

- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, sa ili bez srca i želudaca, poznato kao "75% guske" ili drukčije isporučeno

18.60

31.00

0207 33 90 00

- - - od biserki

18.60

31.00

0207 35

- - ostalo, sveže ili rashlađeno:

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

 

- - - - bez kostiju:

 

 

0207 35 11 00

- - - - - od gusaka

21.70

31.00

0207 35 15 00

- - - - - od pataka i biserki

21.70

31.00

 

- - - - sa kostima:

 

 

 

- - - - - polutke ili četvrti:

 

 

0207 35 21 00

- - - - - - od pataka

21.70

31.00

0207 35 23 00

- - - - - - od gusaka

21.70

31.00

0207 35 25 00

- - - - - - od biserki:

21.70

31.00

0207 35 31 00

- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova

21.70

31.00

0207 35 41 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila

21.70

31.00

 

- - - - - grudi i isečeni komadi od njih:

 

 

0207 35 51 00

- - - - - - od gusaka

21.70

31.00

0207 35 53 00

- - - - - - od pataka i biserki

21.70

31.00

 

- - - - - noge i isečeni komadi od njih

 

 

0207 35 61 00

- - - - - - od gusaka

21.70

31.00

0207 35 63 00

- - - - - - od pataka i biserki

21.70

31.00

0207 35 71 00

- - - - - trupovi od gusaka i pataka ("paletot")

21.70

31.00

0207 35 79 00

- - - - - ostalo

21.70

31.00

 

- - - otpaci:

 

 

0207 35 91 00

- - - - džigerice, izuzev masnih džigerica

21.70

31.00

0207 35 99 00

- - - - ostalo

21.70

31.00

0207 36

- - ostalo, smrznuto:

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

 

- - - - bez kostiju:

 

 

0207 36 11 00

- - - - - od gusaka

21.70

31.00

0207 36 15 00

- - - - - od pataka i biserki

21.70

31.00

 

- - - - sa kostima:

 

 

 

- - - - - polutke ili četvrti:

 

 

0207 36 21 00

- - - - - - od pataka

21.70

31.00

0207 36 23 00

- - - - - - od gusaka

21.70

31.00

0207 36 25 00

- - - - - - od biserki

21.70

31.00

0207 36 31 00

- - - - - krila cela, sa ili bez vrhova

21.70

31.00

0207 36 41 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa sa neodsečenim vratovima, trtice i vrhovi krila

21.70

31.00

 

- - - - - grudi i isečeni komadi od njih:

 

 

0207 36 51 00

- - - - - - od gusaka

21.70

31.00

0207 36 53 00

- - - - - - od pataka i biserki

21.70

31.00

 

- - - - - noge i isečeni komadi od njih:

 

 

0207 36 61 00

- - - - - - od gusaka

21.70

31.00

0207 36 63 00

- - - - - - od pataka i biserki

21.70

31.00

0207 36 71 00

- - - - - trupovi od gusaka ili pataka ("paletot")

21.70

31.00

0207 36 79 00

- - - - - ostalo

21.70

31.00

 

- - - otpaci:

 

 

 

- - - - džigerice:

 

 

0207 36 81 00

- - - - - masne džigerice od gusaka

21.70

31.00

0207 36 85 00

- - - - - masne džigerice od pataka

21.70

31.00

0207 36 89 00

- - - - - ostale

21.70

31.00

0207 36 90 00

- - - - ostalo

21.70

31.00

0209 00

Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni:

 

 

 

- Potkožna svinjska masnoća:

 

 

0209 00 11 00

- - sveža, rashlađena, smrznuta, soljena ili u salamuri

12.00

15.00

0209 00 19 00

- - sušena ili dimljena

25.50

30.00

0210

Meso i jestivi mesni i drugi klanični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaničnih proizvoda:

 

 

 

- Meso svinjsko:

 

 

0210 11

- - butovi, plećke i isečeni komadi od njih, sa kostima:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

 

- - - - soljeni ili u salamuri:

 

 

0210 11 11 00

- - - - - butovi i isečeni komadi od njih

34.00

40.00

0210 11 19 00

- - - - - plećke i isečeni komadi od njih

34.00

40.00

 

- - - - sušeni ili dimljeni:

 

 

0210 11 31 00

- - - - - butovi i isečeni komadi od njih

32.00

40.00

0210 11 39 00

- - - - - plećke i isečeni komadi od njih

34.00

40.00

0210 11 90 00

- - - ostalo

34.00

40.00

0210 12

- - potrbušine i isečeni komadi od njih:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0210 12 11 00

- - - - soljeni ili u salamuri

25.50

30.00

0210 12 19 00

- - - - sušeni ili dimljeni

25.50

30.00

0210 12 90 00

- - - ostali

25.50

30.00

0210 19

- - ostalo:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

 

- - - - soljeno ili u salamuri:

 

 

0210 19 10 00

- - - - - bekon polutke ili "spenser"

25.50

30.00

0210 19 20 00

- - - - - tri četvrtine polutke ("three-quarter sides") ili srednji delovi ("middles")

25.50

30.00

0210 19 30 00

- - - - - prednji delovi i isečeni komadi od njih

25.50

30.00

0210 19 40 00

- - - - - bubrežnjak i isečeni komadi od njih

25.50

30.00

0210 19 50 00

- - - - - ostalo

24.00

30.00

 

- - - - sušeno ili dimljeno:

 

 

0210 19 60 00

- - - - - prednji delovi i isečeni komadi od njih

25.50

30.00

0210 19 70 00

- - - - - bubrežnjak i isečeni komadi od njih

25.50

30.00

 

- - - - - ostalo:

 

 

0210 19 81 00

- - - - - - bez kostiju

25.50

30.00

0210 19 89 00

- - - - - - ostalo

25.50

30.00

0210 19 90 00

- - - ostalo

25.50

30.00

0210 20

- Meso, goveđe:

 

 

0210 20 10 00

- - sa kostima

25.50

30.00

0210 20 90 00

- - bez kostiju

25.50

30.00

 

- - Ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa ili drugih klaničnih proizvoda:

 

 

0210 91 00 00

- - od primata

0.00

20.00

0210 92 00 00

- - od kitova, delfina i morskih prasića (sisari reda Cetacea); morskih krava i dugonga (sisari reda Sirenia)

0.00

20.00

0210 93 00 00

- - od reptila (uključujući zmije i kornjače)

0.00

20.00

0210 99

- - ostalo:

 

 

 

- - - meso:

 

 

0210 99 10 00

- - - - od konja, soljeno, u salamuri ili sušeno

0.00

20.00

 

- - - - od ovaca i koza:

 

 

0210 99 21 00

- - - - - sa kostima

0.00

20.00

0210 99 29 00

- - - - - bez kostiju

0.00

20.00

0210 99 31 00

- - - - od irvasa

0.00

20.00

0210 99 39 00

- - - - ostalo

0.00

20.00

 

- - - klanični proizvodi:

 

 

 

- - - - od domaćih svinja:

 

 

0210 99 41 00

- - - - - džigerice

17.00

20.00

0210 99 49 00

- - - - - ostalo

16.00

20.00

 

- - - - od goveda:

 

 

0210 99 51 00

- - - - - dijafragma, mišićna i tetivna

17.00

20.00

0210 99 59 00

- - - - - ostalo

17.00

20.00

0210 99 60 00

- - - - od ovaca i koza

17.00

20.00

 

- - - - ostalo:

 

 

 

- - - - - džigerice, živinske:

 

 

0210 99 71 00

- - - - - - masne džigerice od gusaka ili pataka, soljene ili u salamuri

0.00

20.00

0210 99 79 00

- - - - - - ostalo

0.00

20.00

0210 99 80 00

- - - - - ostalo

0.00

20.00

0210 99 90 00

- - - jestivo brašno i prah od mesa ili drugih klaničnih proizvoda

14.00

20.00

0301

Ribe, žive:

 

 

 

- Ostale ribe, žive:

 

 

0301 93 00 00

- - šaran

17.00

20.00

0401

Mleko i pavlaka, nekoncentrovani i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

0401 10

- Sa sadržajem masnoće ne preko 1% po masi:

 

 

0401 10 90 00

- - ostalo

-

12.00

0401 20

- Sa sadržajem masnoće preko 1%, ali ne preko 6% po masi:

 

 

 

- - ne preko 3%:

 

 

0401 20 19 00

- - - ostalo

-

15.00

 

- - preko 3%:

 

 

0401 20 99 00

- - - ostalo

-

15.00

0401 30

- Sa sadržajem masnoće preko 6% po masi:

 

 

 

- - ne preko 21%:

 

 

0401 30 19 00

- - - ostalo

-

8.00

 

- - preko 21%, ali ne preko 45%:

 

 

0401 30 39 00

- - - ostalo

-

8.00

 

- - preko 45%:

 

 

0401 30 99 00

- - - ostalo

-

8.00

0402

Mleko i pavlaka, koncentrovani ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

0402 10

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće ne preko 1,5% po masi:

 

 

 

- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

0402 10 11 00

- - - u ambalaži neto - mase ne preko 2.5 kg

50.40

70.00

0402 10 19 00

- - - ostalo

50.40

70.00

 

- - ostalo:

 

 

0402 10 99 00

- - - ostalo

50.40

70.00

 

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1.5% po masi:

 

 

0402 21

- - bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 27% po masi:

 

 

0402 21 11 00

- - - - u ambalaži neto - mase ne preko 2.5 kg

44.80

70.00

 

- - - - ostalo:

 

 

0402 21 17 00

- - - - - sa sadržajem masnoće ne preko 11% po masi

50.40

70.00

0402 21 19 00

- - - - - sa sadržajem masnoće preko 11%, ali ne preko 27% po masi

44.80

70.00

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 27% po masi:

 

 

0402 21 91 00

- - - - u ambalaži neto - mase ne preko 2.5 kg

50.40

70.00

0402 21 99 00

- - - - ostalo

50.40

70.00

 

- Ostalo:

 

 

0402 91

- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

0402 91 10 00

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 8% po masi

6.00

16.00

0402 91 30 00

- - - sa sadržajem masnoće preko 8%, ali ne preko 10% po masi

6.00

16.00

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 10%, ali ne preko 45% po masi:

 

 

0402 91 59 00

- - - - ostalo

6.00

16.00

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:

 

 

0402 91 99 00

- - - - ostalo

12.75

21.00

0402 99

- - ostalo:

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 9.5%, ali ne preko 45% po masi:

 

 

0402 99 39 00

- - - - ostalo

9.75

16.00

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:

 

 

0402 99 99 00

- - - - ostalo

12.75

21.00

0403

Mlaćenica, kiselo mleko i pavlaka, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno mleko ili pavlaka, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje, aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom:

 

 

0403 10

- Jogurt:

 

 

 

- - nearomatizovan, bez dodatka voća, uključujući jezgrasto voće ili kakaa:

 

 

 

- - - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje, sa sadržajem masnoće po masi:

 

 

0403 10 11 00

- - - - ne preko 3%

7.00

10.00

0403 10 13 00

- - - - preko 3%, ali ne preko 6%

7.00

10.00

0403 10 19 00

- - - - preko 6%

7.00

10.00

 

- - - ostali, sa sadržajem masnoće po masi:

 

 

0403 10 31 00

- - - - ne preko 3%

7.00

10.00

0403 10 33 00

- - - - preko 3%, ali ne preko 6%

7.00

10.00

0403 10 39 00

- - - - preko 6%

7.00

10.00

 

- - aromatizovan ili sa dodatkom voća, uključujući jezgrasto voće, ili kakaa:

 

 

 

- - - u prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem mlečne masnoće po masi:

 

 

0403 10 51 00

- - - - ne preko 1.5%

7.00

10.00

0403 10 53 00

- - - - preko 1.5%, ali ne preko 27%

7.00

10.00

0403 10 59 00

- - - - preko 27%

7.00

10.00

 

- - - ostali, sa sadržajem mlečne masnoće po masi:

 

 

0403 10 91 00

- - - - ne preko 3%

7.00

10.00

0403 10 93 00

- - - - preko 3%, ali ne preko 6%

7.00

10.00

0403 10 99 00

- - - - preko 6%

7.00

10.00

0405

Maslac i ostale masnoće i ulja dobijena od mleka; mlečni namazi:

 

 

0405 10

- Maslac:

 

 

 

- - sa sadržajem masnoće po masi ne preko 85%:

 

 

 

- - - prirodni maslac:

 

 

0405 10 11 00

- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 1 kg

28.00

70.00

0405 10 19 00

- - - - ostali

28.00

70.00

0405 10 30 00

- - - rekombinovani maslac

28.00

70.00

0405 10 50 00

- - - maslac od surutke

28.00

70.00

0405 10 90 00

- - ostalo

28.00

70.00

0405 20

- Mlečni namazi:

 

 

0405 20 10 00

- - sa sadržajem masnoće od 39% i većim ali manjim od 60% po masi

20.00

50.00

0405 20 30 00

- - sa sadržajem masnoće od 60%, ali ne preko 75% po masi

20.00

50.00

0405 20 90 00

- - sa sadržajem masnoće većim od 75% ali manjim od 80% po masi

20.00

50.00

0405 90

- Ostalo:

 

 

0405 90 10 00

- - sa sadržajem masnoće od 99,3% ili većim po masi i sa sadržajem vode koji ne prelazi 0,5% po masi

20.00

50.00

0405 90 90 00

- - ostalo

20.00

50.00

0406

Sir i urda:

 

 

0406 10

- Mlad (nezreo, neusoljen, nesušen ili nedimljen) sir, uključujući sir od surutke i urda:

 

 

0406 10 20 00

- - sa sadržajem masnoće ne preko 40% po masi

48.00

80.00

0406 10 80 00

- - ostali

48.00

80.00

0406 30

- Sir topljen, osim rendanog ili u prahu:

 

 

0406 30 10 00

- - za čiju proizvodnju se upotrebljavaju samo sirevi Emmentaler, Gruiyere i Appenzell i koji može, kao dodatak, sadržati Glarus sir sa začinskim biljem (poznat kao Schabziger); pripremljen za prodaju na malo, sa sadržajem masnoće u suvoj materiji ne preko 56% po masi

32.00

80.00

 

- - ostali:

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 36% po masi i sa sadržajem masnoće u suvoj materiji po masi:

 

 

0406 30 31 00

- - - - ne preko 48%

32.00

80.00

0406 30 39 00

- - - - preko 48%

32.00

80.00

0406 30 90 00

- - - sa sadržajem masnoće preko 36% po masi

32.00

80.00

0406 90

- Sir ostali:

 

 

0406 90 01 00

- - za preradu

28.00

80.00

 

- - ostali:

 

 

0406 90 13 00

- - - Emmentaler

36.00

80.00

0406 90 15 00

- - - Gruyere, Sbrinz

36.00

80.00

0406 90 17 00

- - - Bergkase, Appenzell

36.00

80.00

0406 90 18 00

- - - Fromage friburgeois, Vacherin Mont d’Or i Tete de Moine

36.00

80.00

0406 90 19 00

- - - Glarus sir sa začinskim biljem (poznat kao Schabziger) proizveden od obranog mleka i pomešan sa sitno mlevenim začinskim biljem

36.00

80.00

0406 90 21 00

- - - Cheddar

36.00

80.00

0406 90 23 00

- - - Edam

32.00

80.00

0406 90 25 00

- - - Tilsit

36.00

80.00

0406 90 27 00

- - - Butterkäse

36.00

80.00

0406 90 29 00

- - - kačkavalj (kashkaval)

64.00

80.00

0406 90 32 00

- - - Feta

32.00

80.00

0406 90 35 00

- - - Kefalo-tyri

0.00

80.00

0406 90 37 00

- - - Finlandia

34.00

80.00

0406 90 39 00

- - - Jarlsberg

34.00

80.00

 

- - - ostali

 

 

0406 90 50 00

- - - - sir od ovčjeg mleka ili mleka od bufala, u posudama sa salamurom, ili u ovčjim ili kozjim mešinama

28.00

80.00

 

- - - - ostali:

 

 

 

- - - - - sa sadržajem masnoće ne preko 40% po masi i sa sadržajem vode u nemasnoj materiji po masi:

 

 

 

- - - - - - ne preko 47%:

 

 

0406 90 61 00

- - - - - - - Grana Padano, Parmigiano Reggiano

28.00

80.00

0406 90 63 00

- - - - - - - Fiore Sardo, Pecorino

28.00

80.00

0406 90 69 00

- - - - - - - ostali

28.00

80.00

 

- - - - - - preko 47%, ali ne preko 72%:

 

 

0406 90 73 00

- - - - - - - Provolone

28.00

80.00

0406 90 75 00

- - - - - - - Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano

28.00

80.00

0406 90 76 00

- - - - - - - Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Samso

28.00

80.00

0406 90 78 00

- - - - - - - Gouda

28.00

80.00

0406 90 79 00

- - - - - - - Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin, Taleggio

28.00

80.00

0406 90 81 00

- - - - - - - Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey

28.00

80.00

0406 90 82 00

- - - - - - - Camembert

28.00

80.00

0406 90 84 00

- - - - - - - Brie

28.00

80.00

0406 90 85 00

- - - - - - - Kefalograviera, Kasseri

-

80.00

 

- - - - - - - ostali sir, sa sadržajem vode, po masi, u nemasnoj materiji:

 

 

0406 90 86 00

- - - - - - - - preko 47%, ali ne preko 52%

28.00

80.00

0406 90 87 00

- - - - - - - - preko 52%, ali ne preko 62%

28.00

80.00

0406 90 88 00

- - - - - - - - preko 62%, ali ne preko 72%

28.00

80.00

0406 90 93 00

- - - - - - preko 72%

28.00

80.00

0406 90 99 00

- - - - - ostali

28.00

80.00

0407 00

Živinska i ptičja jaja, u ljusci, sveža, konzervisana ili kuvana:

 

 

 

- Od živine:

 

 

 

- - za priplod:

 

 

0407 00 19 00

- - - ostala

-

1.00

0407 00 30 00

- - ostala

0.80

1.50

0409 00 00 00

Med prirodni

13.50

15.00

0701

Krompir, svež ili rashlađen:

 

 

0701 90

- Ostali:

 

 

0701 90 10 00

- - za proizvodnju skroba

-

5.00

 

- - ostali:

 

 

0701 90 50 00

- - - mladi krompir, od 1. januara do 30. juna

-

5.00

 

- - - ostali

 

 

0701 90 90 10

- - - mladi krompir ostali

-

5.00

0701 90 90 90

- - - - ostali

-

5.00

0702 00 00 00

Paradajz, sveži ili rashlađeni

-

12.00

0703

Crni luk, vlašac, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni:

 

 

0703 10

- Crni luk i vlašac:

 

 

 

- - crni luk:

 

 

0703 10 19 00

- - - ostali

4.20

6.00

0704

Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni:

 

 

0704 10 00 00

- Karfiol i brokoli

3.60

6.00

0704 90

- Ostalo:

 

 

0704 90 10 00

- - kupus, beli i crveni

3.60

6.00

0707 00

Krastavci i kornišoni, sveži ili rashlađeni:

 

 

0707 00 05 00

- Krastavci

10.50

15.00

0707 00 90 00

- Kornišoni

10.50

15.00

0708

Mahunasto povrće, u mahunama ili zrnu, sveže ili rashlađeno:

 

 

0708 10 00 00

- Grašak (Pisum sativum)

14.40

18.00

0708 20 00 00

- Pasulj i boranija (Vigna spp, Phaseolus spp.)

 

 

 

ex boranija

10.80

18.00

0709

Ostalo povrće, sveže ili rashlađeno:

 

 

0709 60

- Paprike iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta:

 

 

0709 60 10 00

- - slatka paprika

10.50

15.00

 

- - ostala:

 

 

0709 60 91 00

- - - iz roda Capsicum, za proizvodnju kapsicina ili boja na bazi kapsikum oleo-smola

10.50

15.00

0709 60 95 00

- - - za industrijsku proizvodnju eteričnih ulja ili rezinoida

10.50

15.00

0709 60 99 00

- - - ostala

10.50

15.00

0710

Povrće (nekuvano ili kuvano u vodi ili na pari), smrznuto:

 

 

 

- Mahunasto povrće u zrnu ili mahunama:

 

 

0710 21 00 00

- - grašak (Pisum sativum)

14.40

18.00

0710 22 00 00

- - pasulj i boranija (Vigna spp, Phaseolus spp.)

 

 

 

ex. boranija

14.40

18.00

0710 40 00 00

- Kukuruz šećerac

14.40

18.00

0710 80

- Ostalo povrće:

 

 

 

- - paprika iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta:

 

 

0710 80 51 00

- - - slatka paprika

14.40

18.00

0710 80 59 00

- - - ostala

15.30

18.00

0710 80 95 00

- - ostalo

 

 

 

ex. šargarepa

12.00

15.00

0710 90 00 00

- Mešavine povrća

14.40

18.00

0711

Povrće, privremeno konzervisano (npr: sumpor-dioksidom, u slanoj vodi, sumporisanoj vodi ili drugim rastvorima za konzervisanje), ali u takvom stanju nepodesno za neposrednu ishranu:

 

 

0711 40 00 00

- Krastavci i kornišoni

12.00

15.00

0711 90

- Ostalo povrće; mešavine povrća:

 

 

 

- - povrće:

 

 

0711 90 10 00

- - - paprika iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta, osim slatke paprike

12.75

15.00

0711 90 30 00

- - - kukuruz šećerac

11.00

20.00

0711 90 80 00

- - - ostalo

12.60

18.00

0711 90 90 00

- - mešavine povrća

12.60

18.00

0806

Grožđe, sveže ili suvo:

 

 

0806 10

- Sveže:

 

 

0806 10 10 00

- - stono grožđe

3.50

5.00

0806 10 90 00

- - ostalo

3.50

5.00

0807

Dinje, lubenice i papaje, sveže:

 

 

 

- Dinje i lubenice:

 

 

0807 11 00 00

- - lubenice

2.80

4.00

0807 19 00 00

- - ostalo

2.80

4.00

0808

Jabuke, kruške i dunje, sveže:

 

 

0808 10

- Jabuke:

 

 

0808 10 10

- - jabuke za jabukovaču, neupakovane (in bulk), od 16. septembra do 15. decembra:

 

 

0808 10 10 10

- - - od 16. septembra do 30. novembra

8.00

10.00

0808 10 10 90

- - - ostale

8.00

10.00

0808 10 80 00

- - ostale

8.00

10.00

0808 20

- Kruške i dunje:

 

 

 

- - kruške:

 

 

0808 20 10

- - - kruške za kruškovaču, neupakovane (in bulk), od 1. avgusta do 31. decembra:

 

 

0808 20 10 10

- - - - od 1. avgusta do 30. novembra

8.00

10.00

0808 20 10 90

- - - - ostale

8.00

10.00

0808 20 50 00

- - - ostale

8.00

10.00

0808 20 90 00

- - dunje

0.00

5.00

0809

Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive i divlje šljive, sveže:

 

 

0809 10 00 00

- Kajsije

3.00

5.00

0809 20

- Trešnje i višnje:

 

 

0809 20 05 00

- - višnje (Prunus cerasus)

3.00

5.00

0809 20 95 00

- - ostalo

3.00

5.00

0809 40

- Šljive i divlje šljive

 

 

0809 40 05 00

- - šljive

7.50

10.00

0809 40 90 00

- - divlje šljive

0.00

10.00

0904

Biber roda Piper; suva drobljena ili mlevena paprika roda Capsicum ili roda Pimenta:

 

 

0904 20

- Paprika roda Capsicum ili roda Pimenta, suva, drobljena ili mlevena:

 

 

 

- - nedrobljena i nemlevena:

 

 

0904 20 10 00

- - - slatka paprika

5.40

6.00

0904 20 30 00

- - - ostala

7.40

8.00

0904 20 90 00

- - drobljena ili mlevena

9.00

10.00

1517

Margarin; mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. broja 1516:

 

 

1517 10

- Margarin, isključujući tečni margarin:

 

 

1517 10 10 00

- - sa sadržajem mlečnih masnoća preko 10% do 15% po masi

12.00

15.00

1517 10 90 00

- - ostalo

10.50

15.00

1601 00

Kobasice i slični proizvodi od mesa, drugih klaničnih proizvoda za jelo ili krvi; složeni prehrambeni proizvodi na bazi tih proizvoda:

 

 

1601 00 10 00

- Od džigerice

12.00

40.00

 

- Ostalo:

 

 

1601 00 91 00

- - kobasice, sušene ili za mazanje, nekuvane

12.00

40.00

1602

Ostali pripremljeni ili konzervisani proizvodi od mesa, drugih klaničnih proizvoda ili krvi:

 

 

1602 10 00 00

- Homogenizovani proizvodi

32.00

40.00

1602 20

- Od džigerice bilo koje životinje:

 

 

1602 20 10 00

- - od guščije ili pačije džigerice:

0.00

40.00

1602 20 90 00

- - ostalo

0.00

40.00

 

- Od svinja:

 

 

1602 41

- - butovi i odresci od njih:

 

 

1602 41 10 00

- - - od domaćih svinja

32.00

40.00

1602 41 90 00

- - - ostali

32.00

40.00

1602 42

- - plećke i odresci od njih:

 

 

1602 42 10 00

- - - od domaćih svinja

32.00

40.00

1602 42 90 00

- - - ostali

32.00

40.00

1602 49

- - ostalo, uključujući mešavine:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

 

- - - - koji po masi sadrži 80% ili više mesa ili drugih klaničnih proizvoda, bilo koje vrste, uključujući masnoće bilo koje vrste ili porekla:

 

 

1602 49 11 00

- - - - - leđa (bez vrata) i odresci od njih, uključujući mešavine leđa ili šunki (butova)

32.00

40.00

1602 49 13 00

- - - - - vrat i komadi od vrata, uključujući mešavine vrata i plećki

32.00

40.00

1602 49 15 00

- - - - - ostale mešavine koje sadrže butove (noge), plećke, leđa ili vrat i odreske od njih

32.00

40.00

1602 49 19 00

- - - - - ostalo

32.00

40.00

1602 49 30 00

- - - - koji po masi sadrže od 40%, ali ne preko 80% mesa ili ostalih klaničnih proizvoda bilo koje vrste, uključujući masnoće bilo koje vrste ili porekla

32.00

40.00

1602 49 50 00

- - - - koji po masi sadrže manje od 40% mesa ili ostalih klaničnih proizvoda bilo koje vrste, uključujući masnoće bilo koje vrste ili porekla

32.00

40.00

1602 49 90 00

- - - ostalo

32.00

40.00

1602 50

- Od goveda:

 

 

1602 50 10 00

- - nekuvano; mešavine kuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda i nekuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda

32.00

40.00

 

- - ostalo:

 

 

1602 50 31 00

- - - - konzervisana govedina (corned beef) u hermetički zatvorenom pakovanju

32.00

40.00

1602 50 95 00

- - - ostalo

32.00

40.00

1602 90

- Ostalo, uključujući prerađevine od krvi od bilo kojih životinja:

 

 

1602 90 10 00

- - prerađevine od krvi od bilo kojih životinja

0.00

40.00

 

- - ostalo:

 

 

1602 90 31 00

- - - od divljači ili domaćih zečeva

0.00

40.00

 

- - - ostalo:

 

 

1602 90 51 00

- - - - koje sadrži meso ili ostale klanične proizvode od domaćih svinja

0.00

40.00

 

- - - - ostalo:

 

 

 

- - - - - koje sadrži meso ili ostale klanične proizvode od goveda:

 

 

1602 90 61 00

- - - - - - nekuvano; mešavine kuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda i nekuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda

0.00

40.00

1602 90 69 00

- - - - - - ostalo

0.00

40.00

 

- - - - - ostalo:

 

 

 

- - - - - - od ovaca ili koza:

 

 

 

- - - - - - - nekuvano; mešavine kuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda i nekuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda:

 

 

1602 90 72 00

- - - - - - - - od ovaca

0.00

40.00

1602 90 74 00

- - - - - - - - od koza

0.00

40.00

 

- - - - - - - ostalo:

0.00

 

1602 90 76 00

- - - - - - - - od ovaca

0.00

40.00

1602 90 78 00

- - - - - - - - od koza

0.00

40.00

1602 90 99 00

- - - - - - ostalo

-

40.00

1701

Šećer od šećerne trske ili šećerne repe i hemijski čista saharoza, u čvrstom stanju:

 

 

 

- Sirovi šećer bez dodatih sredstava za aromatizaciju ili materija za bojenje:

 

 

1701 11

- - šećer od šećerne trske:

 

 

1701 11 10 00

- - - za rafinisanje

12.00

16.00

1701 11 90 00

- - - ostali

12.00

16.00

1701 12

- - šećer od šećerne repe:

 

 

1701 12 10 00

- - - za rafinisanje

12.00

16.00

1701 12 90 00

- - - ostali

12.00

16.00

 

- Ostalo:

 

 

1701 99

- - ostalo:

 

 

1701 99 10 00

- - - beli šećer

12.00

18.00

1702

Ostali šećeri, uključujući hemijski čistu laktozu, maltozu, glikozu i fruktozu u čvrstom stanju; šećerni sirupi bez dodatih sredstava za aromatizaciju ili materija za bojenje; veštački med, pomešan ili nepomešan sa prirodnim medom; karamel:

 

 

1702 90

- Ostalo, uključujući invertni šećer i ostali šećer i mešavine šećernog sirupa koji u suvom stanju sadrže 50% fruktoze po masi:

 

 

1702 90 95 00

- - ostalo

 

 

 

ex. invertni šećer

-

15.00

2103

Preparati za sosove i pripremljeni sosovi; mešani začini i mešana začinska sredstva; brašno i griz od slačice i pripremljena slačica (senf):

 

 

2103 90

- Ostalo:

 

 

2103 90 90

- - ostalo:

 

 

2103 90 90 90

- - - ostalo

0.00

5.00

2104

Supe i čorbe i preparati za te proizvode; homogenizovani složeni prehrambeni proizvodi:

 

 

2104 10 00 00

- Supe i čorbe i preparati za te proizvode

2.10

3.00

2207

Nedenaturisan etil-alkohol alkoholne jačine 80% vol, ili jači; etil-alkohol i ostali alkoholi, denaturisani, bilo koje jačine:

 

 

2207 10 00 00

- Etil-alkohol alkoholne jačine 80% vol, ili jači, nedenaturisani

27.00

30.00

2207 20 00 00

- Etil-alkohol i ostali alkoholi, bilo koje jačine, denaturisani

27.00

30.00

2208

Nedenaturisan etil-alkohol alkoholne jačine manje od 80% vol; rakije, likeri i ostala alkoholna pića:

 

 

2208 30

- Viski:

 

 

 

- - bourbon viski, u sudovima:

 

 

2208 30 11 00

- - - ne preko 2 l

21.00

30.00

2208 30 19 00

- - - preko 2 l

21.00

30.00

 

- - škotski viski:

 

 

2208 30 30 00

- - - viski od ječmenog slada, nemešani (single malt whisky)

21.00

30.00

 

- - - viski od ječmenog slada, mešani (blended malt whisky), u sudovima:

 

 

2208 30 41 00

- - - - ne preko 2 l

21.00

30.00

2208 30 49 00

- - - - preko 2 l

21.00

30.00

 

- - - viski od ječma i drugih žitarica, nemešani (single grain whisky) ili viski od ječma i drugih žitarica, mešani (blended grain whisky), u sudovima:

 

 

2208 30 61 00

- - - - ne preko 2 l

21.00

30.00

2208 30 69 00

- - - - preko 2 l

21.00

30.00

 

- - - ostali viski, mešani (blended whisky), u sudovima

 

 

2208 30 71 00

- - - - ne preko 2 l

21.00

30.00

2208 30 79 00

- - - - preko 2 l

21.00

30.00

 

- - ostalo, u sudovima:

 

 

2208 30 82 00

- - - ne preko 2 l

21.00

30.00

2208 30 88 00

- - - preko 2 l

21.00

30.00

2208 90

- Ostalo:

 

 

 

- arak, u sudovima:

 

 

2208 90 11 00

- - - ne preko 2 l

0.00

30.00

2208 90 19 00

- - preko 2 l

0.00

30.00

 

- - šljivovica, kruškovača, trešnjevača ili višnjevača (isključujući likere), u sudovima:

 

 

2208 90 33 00

- - - ne preko 2 l

21.00

30.00

2208 90 38 00

- - - preko 2 l

21.00

30.00

 

- - ostale rakije i ostala žestoka alkoholna pića, u sudovima:

 

 

 

- - - ne preko 2 l:

 

 

2208 90 41 00

- - - - ouzo

0.00

30.00

 

- - - - ostalo:

 

 

 

- - - - - rakije (isključujući likere):

 

 

 

- - - - - - dobijene destilacijom voća:

 

 

2208 90 45 00

- - - - - - - kalvados

0.00

30.00

2208 90 48 00

- - - - - - - ostalo

21.00

30.00

 

- - - - - - ostalo:

 

 

2208 90 52 00

- - - - - - - korn

0.00

30.00

2208 90 54 00

- - - - - - - tekila

0.00

30.00

2208 90 56 00

- - - - - - - ostalo

0.00

30.00

2208 90 69 00

- - - - - ostala žestoka alkoholna pića

21.00

30.00

 

- - - preko 2 l:

 

 

 

- - - - rakije (isključujući likere):

 

 

2208 90 71 00

- - - - - dobijene destilacijom voća

24.00

30.00

2208 90 75 00

- - - - - tekila

21.00

30.00

2208 90 77 00

- - - - - ostale

21.00

30.00

2208 90 78 00

- - - - ostala žestoka alkoholna pića

21.00

30.00

 

- - nedenaturisani etil-alkohol sa zapreminskom alkoholnom jačinom manjom od 80% vol, u sudovima:

 

 

2208 90 91 00

- - - ne preko 2 l

21.00

30.00

2208 90 99 00

- - - preko 2 l

21.00

30.00

2304 00 00 00

Uljane pogače i ostali čvrsti ostaci dobijeni prilikom ekstrakcije ulja od soje, nemleveni, mleveni ili peletizovani

1.50

2.50

2401

Duvan, sirov ili neprerađen: otpaci od duvana:

 

 

2401 10

- Duvan, neižiljen:

 

 

2401 10 35 00

- - svetli duvan sušen na vazduhu ("light air-cured")

 

 

 

Ex: tipa Berlej (uključujući Berlej hibride)

15.00

15.00

2401 10 85 00

- - duvan sušen u sušari ("flue-cured")

 

 

 

Ex: tipa Virdžinija,

0.00

5.00

2401 20

- Duvan, delimično ili potpuno ižiljen:

 

 

2401 20 35 00

- - svetli duvan sušen na vazduhu ("light air-cured")

 

 

 

ex: tipa Berlej (uključujući Berlej hibride):

 

 

 

delimično ižiljen:

20.00

20.00

 

potpuno ižiljen:

25.00

25.00

2401 20 85 00

- - - duvan sušen u sušari ("flue-cured")

 

 

 

ex: tipa Virdžinija:

 

 

 

delimično ižiljen

0.00

7.00

 

potpuno ižiljen

0.00

10.00

2. Posebnu dažbinu iz tačke 1. ove odluke plaćaju privredna društva i preduzetnici pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

3. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda naplaćuje se prilikom carinjenja robe, u skladu sa propisima koji važe za naplaćivanje carine.

4. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda poreklom iz zemalja sa kojima Republika Srbija ima zaključene sporazume o slobodnoj trgovini naplaćivaće se u skladu sa odredbama tih sporazuma.

5. Privredna društva i preduzetnici pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda poreklom iz zemalja članica Evropske unije i zemalja sa kojima Republika Srbija ima zaključene sporazume o slobodnoj trgovini iz tač. 1. i 4. ove odluke, nadležnoj carinarnici podnose uverenje o preferencijalnom poreklu robe.

6. Posebna dažbina iz tač. 1. i 4. ove odluke plaća se pri uvozu proizvoda iz tarifne oznake 1702 90 95 00 Carinske tarife najkasnije do prijema Republike Srbije u Svetsku trgovinsku organizaciju.

7. Sredstva ostvarena naplatom posebne dažbine pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda uplaćuju se u budžet Republike Srbije.

8. Danom početka primene ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se plaća posebna dažbina pri uvozu i iznosu posebne dažbine ("Službeni glasnik RS", br. 50/09 i 59/09).

9. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 1. januara 2010. godine.