ODLUKA
O UTVRĐIVANJU KALENDARA BERZANSKIH SASTANAKA ZA 2010. GODINU

Član 1

U 2010. GODINI - počev od 11. januara 2010. godine:

I

BERZANSKI SASTANCI organizuju se svakog radnog dana Berze, izuzev u dane državnih praznika Republike Srbije i verskih praznika koji se praznuju neradno, te:

Berzanski sastanci u 2010. godini ne organizuju se u dane praznovanja:

datum

dan u nedelji

praznik

15. februar

ponedeljak

Sretenje - Dan državnosti Srbije

2. i 5. april

petak i ponedeljak

Vaskršnji praznici
počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Vaskrsa

3. maj

ponedeljak

Praznik rada
(1. i 2. maj pada u dane vikenda, te se praznični dan koji pada u nedelju praznuje prvog narednog radnog dana - 3.5.)

II

POJEDINAČNI BERZANSKI SASTANCI za pojedino tržište i/ili hartije od vrednosti, u okviru berzanskog sastanka iz tačke I ovog člana, organizuju se u periodu od 9:00 do 14:00 časova.

III

KONFIRMACIJA BLOK TRANSAKCIJE od strane brokera kupca u skladu sa Pravilima Berze mora biti izvršena najkasnije do 13:00 časova na istom berzanskom sastanku na kojem je broker prodavca inicirao blok transakciju.

Član 2

Na osnovu odluke Komisije za listing i kotaciju Berze, a u okviru berzanskog sastanka iz člana 1. ove Odluke, za trgovanje hartijama od vrednosti na berzanskom tržištu organizuju se pojedinačni berzanski sastanci metodom kontinuiranog trgovanja sa rasporedom trajanja pojedinih faza utvrđenih u skladu sa Pravilima poslovanja Berze.

Na osnovu odluke Direktora Berze, a u okviru berzanskog sastanka iz člana 1. ove Odluke, za trgovanje hartijama od vrednosti na vanberzanskom tržištu organizuju se pojedinačni berzanski sastanci metodom preovlađujuće cene i metodom kontinuiranog trgovanja sa rasporedom trajanja pojedinih faza utvrđenih u skladu sa Pravilima poslovanja Berze.

Član 3

Ovlašćuje se Direktor Berze da svojom odlukom može za pojedino tržište, listing ili hartiju od vrednosti utvrditi i drugačiji kalendar berzanskih sastanaka od kalendara berzanskih sastanaka utvrđenih ovom Odlukom, što uključuje i utvrđivanje drugačijeg perioda trajanja berzanskog sastanka i vremena za konfirmaciju blok transakcije.

O odluci Direktora iz stava 1. ovog člana obaveštava se Upravni odbor Berze na prvoj narednoj redovnoj sednici.

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Ova Odluka objavljuje se na internet stranici Berze i Biltenu Berze.