ODLUKA
O OBJAVLJIVANJU AKATA U "SLUŽBENOM LISTU GRADA PANČEVA"

("Sl. list opštine Pančevo", br. 16/2005 i "Sl. list grada Pančeva", br. 13/2009 i 25/2009)

Član 1

Statut, odluke, druga opšta akta, kao i određena pojedinačna akta (u daljem tekstu: akta) organa Grada, javnih preduzeća, ustanova, organa i organizacija čiji je osnivač Grad Pančevo i drugih pravnih lica (u daljem tekstu: organ, odnosno organizacija) na teritoriji grada Pančeva objavljuju se u "Službenom listu grada Pančeva" (u daljem tekstu: Službeni list).

U Službenom listu mogu se objavljivati oglasi i reklame čija sadržina odgovara karakteru Službenog lista.

Član 2

Izdavač Službenog lista je Gradska uprava grada Pančeva.

Poslove izdavanja, uređivanja, kao i administrativno-tehničke poslove obavlja Sekretarijat za skupštinske poslove, poslove gradonačelnika i Gradskog veća, a finansijsko-računovodstvene poslove obavlja Sekretarijat za finansije i imovinsko-pravne poslove.

Član 3

Akt se objavljuje u Službenom listu u tekstu koji je utvrdio donosilac tog akta.

Za autentičnost teksta dostavljenog na objavljivanje, odgovorni su organ, odnosno organizacija koji su dostavili tekst na objavljivanje.

Član 4

Službeni list izlazi po potrebi.

Registar akata objavljenih u Službenom listu izdaje se jednom godišnje, nakon izdavanja poslednjeg broja Službenog lista u godini za koju se registar akata izdaje.

Član 5

O objavljivanju akata, stara se glavni i odgovorni urednik Službenog lista (u daljem tekstu: urednik). Poslove urednika obavlja zaposleni iz Sekretarijata za skupštinske poslove, poslove gradonačelnika i Gradskog veća koga odredi načelnik Gradske uprave grada Pančeva.

Član 6

Urednik vrši tehničku obradu, lekturu i korekturu teksta koji se objavljuje i stara se o urednom i blagovremenom izlaženju Službenog lista, određuje sadržinu i datum njegovog izlaženja, vrši kontrolu sadržine i kvaliteta odštampanog teksta svakog broja pre njegovog dostavljanja pretplatnicima.

Član 7

Urednik je dužan da, po objavljivanju akta o čijem se objavljivanju stara, utvrdi da li su akta objavljena u izvornom tekstu, i ako utvrdi da tekst objavljen u Službenom listu ne odgovara izvornom tekstu objavi njegovu ispravku.

Član 8

U Sekretarijatu za skupštinske poslove i poslove gradonačelnika i Gradskog veća vodi se evidencija, o broju, datumu izlaženja Službenog lista, nazivu objavljenih akata, kao i evidencija pretplatnika.

Član 9

Sredstva za izdavanje Službenog lista obezbeđuju se u budžetu Grada Pančeva.

Član 10

Akta, oglasi i reklame organa i organizacija, osim akata organa Grada, objavljuju se u Službenom listu uz naknadu.

Član 11

Cenu pojedinačnog primerka, visinu akontacije godišnje pretplate kao i naknadu za objavljivanje akata, oglasa i reklama utvrđuje posebnim rešenjem Skupština grada Pančeva.

Član 12

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o načinu objavljivanja Statuta, odluka i drugih opštih akata Skupštine opštine Pančevo i njenih organa ("Službeni list opština Pančevo, Kovin i Opovo", broj 1/94).

Član 13

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".