ODLUKA
O USKLAĐIVANJU GENERALNOG PLANA PANČEVA

("Sl. list grada Pančeva", br. 25/2009)

Član 1

Generalni plan Pančeva ("Službeni list opštine Pančevo", br. 14/2008 i 16/2008 - ispravka) usklađuje se sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS", br. 72/09 i 81/09 - ispravka), (u daljem tekstu: Zakon).

Generalni plan Pančeva uskladiće se u roku od 15 meseci od dana donošenja ove odluke, a najkasnije u roku od dve godine od dana stupanja na snagu ovog zakona.

Član 2

Naziv "Generalni plan Pančeva" menja se i glasi: "Generalni urbanistički plan Pančeva" kao i u celom tekstualnom i grafičkom delu plana (u daljem tekstu: Generalni plan).

Član 3

Granica obuhvata Generalnog plana mora biti u skladu sa Prostornim planom grada Pančeva.

Član 4

Generalni plan sadrži naročito:

1. granicu plana i obuhvat građevinskog područja;

2. granice obuhvata Planova generalne regulacije za celo građevinsko područje;

3. generalnu namenu površina koje su pretežno planirane u građevinskom području, na nivou urbanističkih zona;

4. generalne pravce i koridore za saobraćajnu, energetsku, vodoprivrednu, komunalnu i drugu infrastrukturu.

Izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu Generalnog plana Pančeva, izrađen od Instituta "Kirilo Savić" a.d. Beograd, br. 1249.G.00.GP, usklađivaće se, po potrebi, istovremeno sa usklađivanjem Generalnog plana.

Član 5

Sredstva za Generalni plan obezbediće se u budžetu grada Pančeva za 2010. godinu.

Pre upućivanja Generalnog plana na javni uvid pribavlja se prethodna saglasnost nadležnog organa Autonomne Pokrajine kao i saglasnost pre objavljivanja u Službenom listu u roku koji ne može biti duži od 30 dana.

Član 7

Organi i organizacije i javna preduzeća koji su ovlašćeni da utvrđuju posebne uslove za zaštitu i uređenje prostora i izgradnju objekata, u zavisnosti od potrebe, dužni su da po zahtevu nosioca izrade plana, u roku od 30 dana, dostave sve tražene podatke bez naknade, nosiocu izrade.

Član 8

Nosilac izrade (usklađivanja) Generalnog plana je JP "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" Pančevo, kao i eventualne izmene i dopune Izveštaja o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu Generalnog plana.

Član 9

Po objavljivanju ove odluke pristupiće se izradi koncepta plana u skladu sa članom 48. Zakona.

Pre izlaganja na javni uvid, nacrt Generalnog plana podleže stručnoj kontroli koju vrši Komisija za planove. Izlaganje Generalnog plana na javni uvid vrši se posle izvršene stručne kontrole i oglašava se u dnevnom i lokalnom listu i traje 30 dana od dana oglašavanja.

Plan se izlaže na javni uvid u prostorijama Gradske uprave grada Pančeva u Sekretarijatu za urbanizam, građevinske, stambeno-komunalne poslove i saobraćaj, 6. sprat, kancelarija 605, Trg Kralja Petra I, br. 2-4, Pančevo, koji se stara o izlaganju plana na javni uvid.

Član 10

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".