ODLUKA
O UKIDANJU SAMODOPRINOSA ZA NASELJENO MESTO "LOVCI" BEZ ZASEOKA "KOSA"

("Sl. list grada Kruševca", br. 11/2009)

Član 1

Ukida se samodoprinos za naseljeno mesto "Lovci" bez zaseoka "Kosa", zavedenog Odlukom o samodoprinosu ("Sl. list opštine Kruševac", br . 6/2003).

Član 2

Neutrošena sredstva samodoprinosa prema stanju na žiro računu na dan 21.07.2009. godine, kao i priliv sredstava koji se ostvari do dana ukidanja samodoprinosa koristiće MZ "Dvorane" na predlog Mesnog odbora naseljenog mesta "Lovci" bez zaseoka "Kosa" za namene za koje je zaveden, za modernizaciju lokalnog puta Dvorane - Lovci - Kobilje.

Pojedinačne odluke o upotrebi neutrošenih sredstava samodoprinosa, koja se vode na posebnom računu, donosi Savet mesne zajednice Dvorane i mesni odbor naseljenog mesta "Lovci" bez zaseoka "Kosa".

Član 3

Obavezuje se Savet mesne zajednice Dvorane da, odmah, po stupanju na snagu ove Odluke obavesti isplatioce plata koji su vršili obračun i naplatu za zaposlene, kao i Poresku upravu, odnosno nadležni Odsek za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda Gradske uprave Kruševac, koji vrši obračun i naplatu samodoprinosa od građana koji su imali obavezu plaćanja uvedenog samodoprinosa za MZ "Dvorane", u naseljenom mestu "Lovci" bez zaseoka "Kosa".

Član 4

Nadzor građana nad trošenjem neutrošenih sredstava samodoprinosa obezbeđuje se razmatranjem Izveštaja Saveta mesne zajednice na zboru građana, najmanje jednom godišnje, upoznavanjem sa Izveštajem o sredstvima samodoprinosa putem oglasnih tabli i informativnih listova najmanje jedanput godišnje i omogućavanjem uvida u dokumentaciju o utrošku sredstava.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana po objavljivanju u "Službenom listu grada Kruševca".