ODLUKA
O USLOVIMA U POGLEDU UDALJENOSTI BESPRAVNOG OBJEKTA OD SUSEDNOG OBJEKTA I VISINE OBJEKTA U POSTUPKU LEGALIZACIJE

("Sl. list Grada Zrenjanina", br. 17/2009)

Član 1

Ovom Odlukom propisuju se uslovi u pogledu udaljenosti bespravnog objekta od susednog objekta i visine objekta u postupku legalizacije objekata izgrađenih odnosno rekonstruisanih ili dograđenih bez građevinske dozvole ili odobrenja za izgradnju i prijave radova, kao i objekata koji su izgrađeni na osnovu građevinske dozvole, odnosno odobrenja za izgradnju i potvrđenog glavnog projekta, odnosno prijave radova od kojih je prilikom izvođenja radova odstupljeno.

Član 2

Za objekte iz člana 1. može se naknadno izdati građevinska i upotrebna dozvola odnosno izdati naknadno rešenje o prijavi radova za izgradnju pomoćnih objekata ako je udaljenost bespravnog objekta od susednog objekta i njegova visina u skladu sa odgovarajućim planom.

Ako udaljenost bespravnog objekta od susednog objekta nije u skladu sa odgovarajućim planom, objekat će se legalizovati ako podnosilac zahteva za legalizaciju priloži overenu saglasnost vlasnika susednog objekta.

Ako visina bespravnog objekta nije u skladu sa odgovarajućim planom, objekat će se legalizovati ako je izgrađena samo jedna etaža više od propisane planom i podnosilac zahteva za legalizaciju priloži overenu saglasnost vlasnika susednih objekata.

Član 3

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Zrenjanina".