ODLUKA

O ZAPOČINJANJU PROCESA IZRADE STRATEGIJE RAZVOJA GRAĐANSKOG SEKTORA I FILANTROPIJE GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 40/2009)

Član 1

Grad Kragujevac pristupa započinjanju procesa izrade Strategije razvoja građanskog sektora i filantropije grada Kragujevca (u daljem tekstu: Strategija) kao strateško-programskog dokumenta u oblasti međusektorskog partnerstva u razvoju Grada i regiona u skladu sa bogatom građanskom tradicijom grada Kragujevca.

Član 2

Svrha izrade Strategije je da se napravi analiza postojeće situacije, sagleda vizija razvoja građanskog sektora i filantropije, izvrši procena trenutnog stanja civilnog sektora po oblastima i odrede prioritetne akcije putem izrade Strategije.

Član 3

Cilj Strategije je da identifikuje, proceni i rangira probleme u oblasti civilnog sektora kao i njegovog učešća u procesima međusektorskog partnerstva u procesu evropskih integracija Republike Srbije, sa jasno definisanim i precizno utvrđenim prioritetnim ciljevima i aktivnostima.

Član 4

Izradu Strategije razvoja građanskog sektora i filantropije grada Kragujevca sprovešće Savet za izradu Strategije koji ima zadatak da obrazuje tehničke timove, razmatra i usvaja planove aktivnosti i priprema i prezentuje javnosti dokumente u okviru Strategije.

Član 5

Izrada Strategije sprovešće se u saradnji sa obrazovnim i visokoškolskim institucijama, naučnim ustanovama i institutima, poslovnim sektorom, udruženjima i zainteresovanim građanima kao i drugim predstavnicima javnog i civilnog sektora Grada Kragujevca.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Kragujevca".