ODLUKA

O UTVRĐIVANJU OSNOVICE, STOPE I NAČINU I ROKOVIMA PLAĆANJA ČLANARINE REGIONALNOJ PRIVREDNOJ KOMORI KRALJEVO ZA 2010. GODINU

("Sl. glasnik RS", br. 1/2010)

Član 1

Članovi Regionalne privredne komore Kraljevo (u daljem tekstu: Komora), sva pravna i fizička lica koja imaju sedište, odnosno obavljaju delatnost na području Komore (teritorije opština: Vrnjačka Banja, Gornji Milanovac, Kraljevo, Lučani, Novi Pazar, Raška, Sjenica, Tutin i Čačak), i to: privredna društva i drugi oblici organizovanja koji obavljaju privrednu delatnost; banke i druge finansijske organizacije; organizacije za osiguranja imovine i lica; preduzetnici koji u vidu registrovanog zanimanja obavljaju privrednu delatnost i njihove zadruge; poslovne jedinice i delovi, čije je sedište firmi van područja Komore, obračunavaju i plaćaju članarinu Komori za 2010. godinu po odredbama ove odluke.

Član 2

Osnovicu za obračunavanje i plaćanje članarine Komori čine ostvarene mesečne bruto zarade zaposlenih, bez umanjenja po osnovu oslobađanja olakšica.

Član 3

Članovi Komore plaćaju članarinu po stopi od 0,32% na ostvarenu osnovicu.

Član 4

Članovi Komore koji nemaju zaposlene ili imaju do pet zaposlenih, plaćaju članarinu u paušalnom iznosu od 6.000 dinara godišnje.

Uplata godišnjeg paušalnog iznosa vrši se odjednom, najkasnije do 30. juna 2010. godine.

Član 5

Preduzetnici (zanatske, ugostiteljske, trgovinske i druge radnje), plaćaju članarinu Komori u iznosu od 250 dinara mesečno.

Član 6

Članarina iz ove odluke uplaćuje se na tekuće račune Regionalne privredne komore Kraljevo broj:

- 160-17848-76 "Banca Intesa", a.d. Beograd, PJ Kraljevo,

- 155-9070-57 "Čačanska banka", a.d. Čačak, PJ Kraljevo.

Član 7

Članovi Komore iz člana 1. ove odluke obračunavaju i plaćaju članarinu Komori prilikom svake isplate zarada zaposlenih.

Član Komore daće nalog za prenos sredstava u visini obračunate članarine, poslovnoj banci kod koje ima tekući račun sa kojeg je izvršena isplata zarada.

Ukoliko član Komore vrši isplatu zarada sa više računa, dužan je da izda nalog za prenos sredstava na ime članarine srazmerno obračunatim i isplaćenim zaradama sa tog tekućeg računa.

Poslovna banka kod koje član Komore vrši isplatu zarada, izvršiće isplatu zarada uz podnošenje naloga za plaćanje članarine Regionalnoj privrednoj komori Kraljevo, saglasno ovoj odluci.

Član 8

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjivaće se od 1. januara 2010. godine.