ODLUKA
O PRISTUPANJU IZRADI PLANA KAPITALNIH INVESTICIJA

("Sl. glasnik grada Valjeva", br. 13/2009)

Član 1

Ovom Odlukom se pristupa izradi Plana kapitalnih investicija Grada Valjeva za period od 2010. do 2015. godina (u daljem tekstu: PKI).

Član 2

Pod kapitalnim investicijama se, u smislu ove Odluke, podrazumevaju projekti:

- koji se finansiraju iz budžetskih sredstava grada, potpuno ili delimično

- koji se finansiraju iz sopstvenih izvora lokalnih preduzeća, ustanova, donacija, zajmova i drugih izvora

- čija implementacija traje duže od jedne budžetske godine ili se njeni efekti protežu na period duži od jedne godine.

Član 3

PKI se donosi na period od 5 godina.

Prvi PKI se donosi za period od 2010. do 2015. godine.

Revizija PKI vrši se svake godine za narednu godinu oslanjajući se na višegodišnju finansijsku analizu, nove predloge kapitalnih projekata, kao i na ovu Odluku.

Prilikom izrade Nacrta Odluke o budžetu grada, Odeljenje za finansije gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, daje analizu mogućnosti realizacije PKI za period za koji se Odluka o budžetu grada donosi.

Član 4

Gradonačelnik će u roku od 10 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke obrazovati Komisiju za izradu Plana kapitalnih investicija u čijem će sastavu biti predstavnici Komisije za budžet i finansije, Gradskog veća, Gradskih uprava, JP "Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva".

Stručnu pomoć Komisiji dužna su pružiti sva pravna lica čiji je osnivač Grad Valjevo.

Član 5

Smernice za izradu plana kapitalnih investicija, kojima će se urediti šta se podrazumeva pod kapitalnim investicijama, način finansiranja kapitalnih projekata, procena troškova održavanja svakog projekta, korišćenje budžetskih prihoda, način i uslove dugoročnog zaduživanja, doneće Gradsko veće na predlog nadležnog Odeljenja u roku od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

Član 6

Odluka stupa na snagu danom donošenja a objaviće se u "Službenom listu Grada Valjeva".