ODLUKA

O OBRAZOVANJU SAVETA ZA ODRŽIVI RAZVOJ GRADA POŽAREVCA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 9/2009)

Član 1

Obrazuje se Savet za održivi razvoj grada Požarevca.

Član 2

Savet za održivi razvoj predstavlja najviše partnersko telo koje je neposredno vezano za sadržaj i implementaciju Strategije održivog razvoja.

Član 3

Savet za održivi razvoj ima ingerencije da sa Kancelarijom za održivi razvoj i Gradskim većem usklađuje strateške pravce razvoja grada Požarevca i projekte, razmenjuje ideje sa Kancelarijom za održivi razvoj Grada Požarevca, nadzire implementaciju lokalne Strategije održivog razvoja i to: Revizijom Strategije (Monitoring indikatora na nivou mera) i nadgledanjem projekta (Monitoring napretka u sprovođenju projekata koji su predloženi u višegodišnjem Akcionom planu i izveštava Skupštinu Grada Požarevca o postignutim efektima najmanje jednom godišnje.

Član 4

Savet iz člana 1. ove odluke ima predsednika, zamenika predsednika i sedam članova koje imenuje Skupština grada Požarevca, iz redova odbornika, priznatih stručnjaka iz ove oblasti i drugih građana, na predlog odborničkih grupa, upućenog Komisiji za izbor i imenovanja Skupštine grada Požarevca.

Predsednik Saveta imenuje se iz reda odbornika. Zamenik predsednika učestvuje u radu i odlučivanju Saveta, a zamenjuje predsednika u slučaju njegove odsutnosti i sprečenosti da obavlja svoju dužnost.

Mandat članova Saveta traje do isteka mandata za koji je izabrana Skupština grada Požarevca.

Član 5

O sprovođenju ove odluke staraće se Gradsko veće grada Požarevca.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku grada Požarevca".