ODLUKA

O ODREĐIVANJU NADLEŽNOG ORGANA ZA SPROVOĐENJE POSTUPKA DAVANJA U ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U DRŽAVNOJ SVOJINI KOJE SE NALAZI NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 9/2009)

Član 1

Ovom odlukom određuje se organ za donošenje odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup i organ za donošenje odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje se nalazi na teritoriji Grada Požarevca, uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Član 2

Određuje se Gradonačelnik grada Požarevca, kao organ nadležan za donošenje odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje se nalazi na teritoriji Grada Požarevca, uz prethodnu saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije (u daljem tekstu: Ministarstvo), a u skladu sa Godišnjim planom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Požarevca.

Član 3

Određuje se Gradonačelnik grada Požarevca, kao organ nadležan za donošenje odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnog svojini na teritoriji Grada Požarevca, a na osnovu predloga Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja koju obrazuje Skupština grada Požarevca i uz prethodnu saglasnost Ministarstva.

Član 4

Odredbe člana 1. i člana 2. ove odluke odnose se na poljoprivredno zemljište koje je, u skladu sa posebnim zakonom određeno kao građevinsko zemljište, a koristi se za poljoprivrednu proizvodnju do privođenja planiranoj nameni, kao i na poljoprivredne objekte u državnoj svojini.

Član 5

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini ("Službeni glasnik opštine Požarevac", broj 1/2007).

Član 6

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Požarevca".