UREDBA

O VRSTI I VISINI NAKNADE ZA REGISTRACIJU, EVIDENCIJU I DRUGE USLUGE KOJE PRUŽA REGISTAR TURIZMA KOJI VODI AGENCIJA ZA PRIVREDNE REGISTRE

("Sl. glasnik RS", br. 2/2010)

Član 1

Ovom uredbom propisuje se vrsta i visina naknada za registraciju, evidenciju i druge usluge koje pruža Registar turizma (u daljem tekstu: Registar), koji vodi Agencija za privredne registre.

Član 2

Naknada za izdavanje i obnavljanje licence za obavljanje poslova turističke agencije i registraciju u Registar iznosi 3.000,00 dinara.

Član 3

Naknada za registraciju podataka u Registar o turističkoj agenciji (promene registrovanih podataka, upis novih ili brisanje registrovanih podataka) iznosi:

1) ukoliko se odnosi na jedan podatak, 1.000,00 dinara;

2) ukoliko se odnosi na dva ili više podatka, 2.000,00 dinara.

Član 4

Naknada za prestanak važenja licence i brisanje turističke agencije iz Registra na zahtev turističke agencije iznosi 420,00 dinara.

Član 5

Naknada za izdavanje svečane forme licence turističkoj agenciji iznosi 6.000,00 dinara.

Član 6

Naknada za izdavanje izvoda iz Registra o registrovanim podacima o turističkoj agenciji iznosi 1.560,00 dinara.

Naknada za izdavanje izvoda iz stava 1. ovog člana u elektronskoj formi iznosi 780,00 dinara.

Naknada za izdavanje izvoda o istorijski registrovanim podacima u Registru iznosi 800,00 dinara po podatku.

Član 7

Naknada za izdavanje potvrde da turistička agencija nije registrovana u Registru i potvrde da Registar ne sadrži traženi podatak koji je, u skladu sa zakonom, predmet registracije, iznosi 800,00 dinara.

Član 8

Naknada za izdavanje uverenja o evidentiranju u Registar iznosi 200,00 dinara.

Naknada za izdavanje uverenja o istorijski evidentiranim podacima u Registru iznosi 200,00 dinara po podatku.

Član 9

Naknada za evidentiranje u Registar podataka o drugim subjektima koji obavljaju poslove od značaja za razvoj i unapređenje turizma i o subjektima koji obavljaju promociju turizma iznosi 1.000,00 dinara.

Član 10

Naknada za izdavanje kopije dokumenta na osnovu koga je izvršena registracija ili evidencija u Registar iznosi 30,00 dinara po strani dokumenta.

Naknada za izdavanje podataka sadržanih u Registru koji su obrađeni po posebnom zahtevu korisnika i dostavljaju se korisniku u elektronskom formatu, na medijumu ili preko elektronskog servisa koji obezbeđuje Agencija, iznosi 35,00 dinara po registrovanom subjektu.

Član 11

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".