ODLUKA

O REGRESIRANJU BORAVKA TREĆEG I SVAKOG NAREDNOG DETETA U USTANOVI ZA PREDŠKOLSKO VASPITANJE I OBRAZOVANJE DEČIJI VRTIĆ "LJUBICA VREBALOV" POŽAREVAC U 2010. GODINI

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 10/2009)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se uslovi i način regresiranja cene boravka trećeg i svakog narednog deteta u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dečiji vrtić "Ljubica Vrebalov" u Požarevcu (U daljem tekstu: Dečiji vrtić "Ljubica Vrebalov" Požarevac).

Član 2

Pravo na naknadu troškova u iznosu od 50% od cene koštanja boravka trećeg i svakog narednog deteta u Dečijem vrtiću "Ljubica Vrebalov" u Požarevcu imaju roditelji sa prebivalištem u gradu Požarevcu i ugovorom zaključenim sa Ustanovom o prijemu deteta.

Član 3

Za priznavanje prava na refundaciju boravka trećeg i svakog narednog deteta uz zahtev za ostvarivanje prava podnosilac prilaže:

- Fotokopije izvoda iz matične knjige rođenih za svu svoju decu.

- Ugovor o prijemu deteta u Dečiji vrtić "Ljubica Vrebalov" Požarevac.

Član 4

Rešenje o ostvarivanju prava u prvostepenom postupku donosi Gradska uprava grada Požarevca - Odeljenje za društvene delatnosti.

Protiv prvostepenog rešenja može se izjaviti žalba Gradskom veću grada Požarevca u roku od 15 dana od dana prijema rešenja.

Član 5

Danom početka primene ove odluke prestaje da važi Odluka o ostvarivanju prava na refundaciju boravka trećeg i svakog narednog deteta u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dečiji vrtić "Ljubica Vrebalov" Požarevac u 2009. godini ("Službeni glasnik grada Požarevca", br. 3/09).

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Požarevca", a počeće da se primenjuje od 01.01.2010. godine.