ODLUKA

O USKLAĐIVANJU GENERALNOG PLANA NOVI PAZAR 2020 SA ODREDBAMA VAŽEĆEG ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI KOJE SE ODNOSE NA GENERALNI URBANISTIČKI PLAN

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 12/2009)

Član 1

Ovom odlukom pristupa se usklađivanju Generalnog plana Novi Pazar 2020 ("Službeni list opštine Novi Pazar", broj 6/2007) sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS", broj 72/2009) koje se odnose na generalni urbanistički plan.

Član 2

Cilj donošenja ove odluke je da se Generalni plan Novog Pazara 2020 koji je izrađen i donet po odredbama prethodnog Zakona, uskladi sa odredbama važećeg Zakona o planiranju i izgradnji koje se odnose na generalni urbanistički plan u pogledu sadržine plana, sastavnih delova plana, oblika izrade, sadržine tekstualnog i grafičkog dela plana i obaveznih priloga plana.

Član 3

Usklađivanjem Generalnog plana Novi Pazar 2020 sa odredbama važećeg Zakona o planiranju i izgradnji koje se odnose na generalni urbanistički plan, ne menja se granica planskog područja koja je utvrđena Generalnim planom Novi Pazar 2020 ("Službeni list opštine Novi Pazar", broj 6/2007) i u postupku usklađivanja ne pribavljaju se novi uslovi i podaci od nadležnih organa, organizacija i preduzeća, zakonom ovlašćenih da ih utvrđuju i izdaju.

Član 4

Generalni plan Novi Pazar 2020 koji se uskladi sa odredbama koje se odnose na generalni urbanistički plan po važećem Zakonu o planiranju i izgradnji, imaće sadržinu propisanu članom 24. važećeg Zakona o planiranju i izgradnji i to:

1. granicu plana i obuhvat građevinskog područja,

2. granice obuhvata planova generalne regulacije za celo građevinsko područje,

3. generalnu namenu površina koje su pretežno planirane u građevinskom području, na nivou urbanističkih zona,

4. generalne pravce i koridore za saobraćajnu, energetsku, vodoprivrednu, komunalnu i drugu infrastrukturu.

Usklađen Generalni plan Novi Pazar 2020 predstavljaće strateški razvojni plan sa opštim elementima prostornog razvoja.

Član 5

Usklađen Generalni plan Novi Pazar 2020 sa odredbama koje se odnose na generalni urbanistički plan po važećem Zakonu o planiranju i izgradnji, neće sadržati Pravila uređenja i Pravila građenja koja po važećem Zakonu ne sadrži generalni urbanistički plan.

Član 6

Do donošenja Planova generalne regulacije primenjivaće se Generalni plan Novi Pazar 2020 ("Službeni list opštine Novi Pazar", broj 6/2007) u svim delovima plana.

Po donošenju Planova generalne regulacije prestaće da važe odredbe koje se odnose na generalni plan.

Član 7

Poverava se Javnom preduzeću Zavodu za urbanizam, izgradnju i uređivanje opštine Novi Pazar da uskladi Generalni plan Novi Pazar 2020 sa odredbama važećeg Zakona o planiranju i izgradnji koje se odnose na generalni urbanistički plan, do donošenja planova generalne regulacije za centar naseljenog mesta grada Novog Pazara.

Član 8

Za usklađivanje Generalnog plana Novog Pazara 2020 sa odredbama važećeg Zakona o planiranju i izgradnji koje se odnose na generalni urbanistički plan, obezbeđuju se sredstva iz budžeta grada Novog Pazara.

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Novog Pazara".