ODLUKA

O IZRADI PLANA DETALJNE REGULACIJE KOMPLEKSA BENZINSKIH STANICA SA PRATEĆIM SADRŽAJIMA NA ORJENTACIONOJ STACIONAŽI KM 557+634 DO KM 560+212 INFRASTRUKTURNOG KORIDORA AUTOPUTA E-70 GRANICA HRVATSKE - BEOGRAD (DOBANOVCI)

("Sl. list grada Beograda", br. 57/2009)

Član 1

Pristupa se izradi Plana detaljne regulacije kompleksa benzinskih stanica sa pratećim sadržajima na orjentacionoj stacionaži km 557+634 do km 560+212 infrastrukturnog koridora autoputa E-70 granica Hrvatske - Beograd (Dobanovci) (u daljem tekstu: Plan detaljne regulacije).

Član 2

Cilj izrade Plana detaljne regulacije je definisanje kapaciteta izgradnje, kao i formiranje građevinskih parcela za izgradnju kompleksa pratećih sadržaja uz autoput E-70, odnosno izgradnja dve obostrane benzinske stanice sa pratećim sadržajima na koridoru autoputa E-70.

Član 3

Granicom Plana obuhvaćena je deonica autoputa E-70, granica Hrvatske - Beograd (Dobanovci), od stacionaže oko km 557+630 do stacionaže oko km 560+212 i lokaciji stanica za snabdevanje gorivom: "Dobanovci 1" i "Dobanovci - JUG", sa leve strane autoputa i "Dobanovci 2" i "Dobanovci - SEVER", sa desne strane autoputa.

Konačna granica Plana detaljne regulacije će se utvrditi prilikom izrade i verifikacije koncepta, izuzetno nacrta plana.

Član 4

Plan detaljne regulacije sadržaće naročito: granicu plana i obuhvat građevinskog područja, podelu prostora na posebne celine i zone, namenu zemljišta, regulacione linije ulica i javnih površina i građevinske linije sa elementima za obeležavanje na geodetskoj podlozi, nivelacione kote ulica i javnih površina (nivelacioni plan), trase, koridore i kapacitete za saobraćajnu, energetsku, komunalnu i drugu infrastrukturu, pravila uređenja i pravila građenja po celinama i zonama, ekonomsku analizu i procenu ulaganja iz javnog sektora, lokacije za koje je predviđena izrada urbanističkog projekta i grafički deo.

Plan detaljne regulacije predstavljaće planski osnov za izdavanje informacije o lokaciji, lokacijske dozvole i izradu urbanističko-tehničkih dokumenata.

Član 5

Izrada Plana detaljne regulacije poverava se Javnom urbanističkom preduzeću "Urbanistički zavod Beograda", koji je dužan da nacrt plana izradi u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 6

Sredstva za izradu Plana detaljne regulacije obezbediće grad Beograd preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JP.

Član 7

Za potrebe izrade Plana detaljne regulacije pristupa se izradi strateške procene uticaja planiranih namena na životnu sredinu.

Član 8

Nacrt plana detaljne regulacije biće izložen na javni uvid u prostorijama Skupštine grada Beograda. Podaci o načinu izlaganja nacrta plana na javni uvid i trajanju javnog uvida, oglasiće se u dnevnim sredstvima informisanja i u informativnim glasilima gradskih opština Zemun i Surčin.

Nacrt plana detaljne regulacije dostaviće se na mišljenje gradskim opštinama Zemun i Surčin.

Član 9

Elaborat Plana detaljne regulacije izradiće se u tri primerka originala u analognom i digitalnom obliku koji će se po overi čuvati kod Skupštine grada Beograda kao donosioca plana, Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove i Republičkog geodetskog zavoda i jedan primerak originala u digitalnom obliku za potrebe Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i sedam primeraka kopija u analognom i digitalnom obliku za potrebe Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JP (po dve kopije), Javnog urbanističkog preduzeća "Urbanistički zavod Beograda" i gradskih opština Zemun i Surčin (po jedna kopija).

Član 10

Obaveštenje o donošenju ove odluke o izradi Plana detaljne regulacije oglasiće se u sredstvima dnevnog informisanja i u informativnim glasilima gradskih opština Zemun i Surčin.

Član 11

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".