ODLUKA

O ZADUŽENJU GRADA BEOGRADA ZA FINANSIRANJE IZGRADNJE NOVOG MOSTA NA RECI SAVI I PRILAZNIH PUTEVA KA MOSTU

("Sl. list grada Beograda", br. 57/2009)

Član 1

Grad Beograd zadužiće se kod Evropske investicione banke za finansiranje projekta "Izgradnja novog mosta na reci Savi i prilaznih puteva ka mostu" specificiranih u prilogu A.1 ugovora (u daljem tekstu: "projekat").

Grad Beograd će zaključiti Ugovor o zajmu sa Evropskom investicionom bankom u iznosu od 70.000.000 evra.

Član 2

Iznos od 70.000.000 evra isplaćivaće se u najviše deset tranši, s tim što je krajnji rok za raspolaganje zajmom 31. decembar 2013. godine, a u pojedinačnim iznosima koji ne mogu biti manji od 5.000.000 evra.

Na osnovu zahteva za isplatu tranše, Evropska investiciona Banka će gradu Beogradu dostavljati obaveštenje o isplati sa iznosom tranše, planiranim datumom isplate, osnovicom kamatne stope za tranšu, prvim datumom plaćanja kamate i dinamikom plaćanja kamate, uslovima otplate glavnice, prvim i poslednjim datumom za otplatu glavnice, važećim datumom plaćanja, datumom kamatne revizije/konverzije ukoliko se vrši, za tranšu sa fiksnom kamatnom stopom, fiksnu kamatnu stopu, a za tranšu sa plivajućom kamatnom stopom, Maržu (Spred).

Član 3

Fiksna kamatna stopa i Marže (Spredovi) važiće za periode koji neće trajati duže od četiri godine, ili ukoliko se u tom periodu ne otplati glavnica, ne manje od tri godine. Zahtevom za isplatu tranše, grad Beograd navodi kamatnu stopu fiksnu ili plivajuću.

Član 4

Period otplate tranše ne može biti kraći od četiri godine niti duži od 25 godina.

Otplata tranše počeće najkasnije po isteku perioda od pet godina.

Član 5

Grad Beograd će prilikom donošenja odluka o budžetu grada Beograda, obezbediti sredstva za blagovremeno i uredno izmirenje obaveza po Ugovoru o zajmu.

Član 6

Grad Beograd se obavezuje da licitacioni postupak koji se odnosi na kupovinu opreme, obezbeđivanje usluga i naručivanje radova vezanih za projekat, sprovodi na način odgovarajući za Evropsku investicionu banku.

Član 7

Grad Beograd se obavezuje da, do konačnog izmirenja obaveza po zajmu, osigura sve radove i imovinu koja je sadržana u projektu.

Član 8

Grad Beograd će, do konačnog izmirenja obaveza po zajmu, obezbediti da se svi radovi i imovina sadržani u projektu održavaju, popravljaju, da se vrši remont i obnavljanje.

Član 9

Grad Beograd će obezbediti Evropskoj investicionoj banci sve finansijske i druge izveštaje u formi i rokovima saglasno odredbama ugovora koji će biti zaključen.

Član 10

Svi sporovi koji nastanu u vezi sa ugovorom o zajmu rešavaće se pred Sudom pravde Evropske zajednice, a po zakonima Kneževine Luksemburg.

Član 11

Ovlašćuje se gradonačelnik grada Beograda Dragan Đilas da, u ime grada Beograda, potpiše Ugovor o zajmu sa Evropskom investicionom bankom.

Član 12

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".