ODLUKA

O PRISTUPANJU OSNIVANJU SLOBODNE ZONE UŽICE

("Sl. list grada Užica", br. 19/2009)

1. U cilju podsticaja razvoja privrede, stvaranja pogodnosti i prostora za brži privredni razvoj i zapošljavanje, kao i uslova i stimulativnih mera za poslovanje koji omogućavaju privlačenje investicija, grad Užice, zajedno sa drugim osnivačima, Valjaonicom bakra Sevojno i "Impol-Seval" Valjaonica aluminijuma Sevojno, pristupa osnivanju Slobodne zone Užice.

2. Grad Užice i Valjaonica bakra Sevojno i "Impol-Seval" Valjaonica aluminijuma nosioci su osnivanja Slobodne zone Užice.

3. Slobodnom zonom upravljaće Društvo za upravljanje Slobodnom zonom Užice d.o.

4. Društvo za upravljanje Slobodnom zonom Užice obezbediće potrebne uslove i dokumentaciju radi davanja saglasnosti Vlade Republike Srbije za određivanje područja zone saglasno Zakonu o slobodnim zonama.

5. Ovlašćuje se gradonačelnik grada Užica Jovan Marković da u ime i za račun grada Užica sa ostalim osnivačima obavi sve pregovore i pripremne radnje u vezi sa osnivanjem Društva za upravljanje Slobodnom zonom d.o. Užice i potpiše Ugovor o osnivanju Slobodne zone Užice i Ugovor o osnivanju Društva za upravljanje Slobodnom zonom Užice.

6. Ova Odluka objaviće se u "Službenom listu grada Užica".