ODLUKA

O USKLAĐIVANJU PROSTORNOG PLANA OPŠTINE LOZNICA SA ODREDBAMA ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI

("Sl. list Grada Loznice", br. 9/2009)

Član 1

Ovom Odlukom pristupa se usklađivanju Prostornog plana opštine Loznica ("Sl. list opštine Loznica", br. 7/05), sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji ("Sl. glasnik RS", br. 72/09), (u daljem tekstu Zakon).

Usklađeni Prostorni plan opštine Loznica, nosiće naziv Prostorni plan grada Loznice.

Član 2

Cilj donošenja ove Odluke je usklađivanje Prostornog plana opštine Loznica (u daljem tekstu Prostorni plan) sa odredbama Zakona, odnosno određivanje smernica za razvoj delatnosti, namene površina u stvaranje uslova za održivi i ravnomerni razvoj na teritoriji grada Loznice.

Član 3

Granica planskog područja Prostornog plana koji je predmet usklađivanja je određena administrativnom granicom teritorije grada Loznice, u ukupnoj površini od 61.221 ha.

Član 4

Usklađeni Prostorni plan treba da sadrži naročito elemente utvrđene članom 20. Zakona.

Član 5

Rok u kojem će se izvršiti usklađivanje Prostornog plana je 18 meseci od dana stupanja na snagu Zakona.

Član 6

Sredstva za usklađivanje Prostornog plana obezbeđuju se u budžetu grada Loznice ili iz drugih izvora u skladu sa Zakonom.

Grad Loznica će u skladu sa kriterijumima donetim od strane nadležnog ministarstva podneti zahtev za sufinansiranje i obezbeđivanje dela sredstava za usklađivanje Prostornog plana.

Član 7

Stručni deo postupka usklađivanja Prostornog plana obaviće organ nadležan za poslove prostornog i urbanističkog planiranja, odnosno pravno lice iz čl. 36. Zakona, koje ispunjava propisane uslove za izradu planske dokumentacije.

Član 8

Sastavni deo ove Odluke je i Odluka o pristupanju izradi Strateške procene uticaja Prostornog plana grada Loznice na životnu sredinu.

Član 9

Nacrt Prostornog plana grada Loznice biće nakon stručne kontrole izložen na javni uvid u prostorijama Odeljenja za planiranje i izgradnju Gradske uprave grada Loznice, a izlaganje nacrta Prostornog plana grada Loznice na javni uvid, biće oglašeno u dnevnom i lokalnom listu i trajaće 30 dana od dana oglašavanja.

Član 10

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice".