ODLUKA

O POSEBNIM USLOVIMA ZA LEGALIZACIJU OBJEKATA

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 18/2009)

Član 1

Ovom Odlukom se propisuju posebni uslovi za naknadno izdavanje građevinske, odnosno upotrebne dozvole za objekte izgrađene, dograđene ili rekonstruisane bez građevinske dozvole na teritoriji grada Leskovca, čija je visina i udaljenost od susednog objekta suprotno odredbama Pravilnika o opštim uslovima o parcelaciji i izgradnji i sadržini, uslovima i postupku izdavanja Akta o urbanističkim uslovima za objekte za koje odobrenje za izgradnju izdaje opštinska, odnosno gradska uprava ("Sl. glasnik RS", br. 75/03).

Član 2

Za objekte iz člana 187. stav 1. tačka 6. Zakona o planiranju i izgradnji ("Sl. glasnik RS", br. 72/09 i 81/09), može se naknadno izdati građevinska dozvola i bez saglasnosti vlasnika susednog objekta, ukoliko vlasnik objekta koji se legalizuje dostavi overenu izjavu, datu pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću, da u toku izgradnje, dogradnje ili rekonstrukcije objekta, nije od strane vlasnika susednog objekta pred nadležnim organima, osporavana izgradnja, dogradnja ili rekonstrukcija objekta koji se legalizuje.

Član 3

Za objekte iz člana 187. stav 1. tačka 7. Zakona o planiranju i izgradnji ("Sl. glasnik RS", br. 72/09 i 81/09), može se naknadno izdati građevinska dozvola i bez saglasnosti vlasnika susednog objekta, ukoliko vlasnik objekta koji se legalizuje dostavi overenu izjavu, datu pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću, da u toku izgradnje, dogradnje ili rekonstrukcije objekta, nije od strane vlasnika susednog objekta pred nadležnim organima, osporavana izgradnja, dogradnja ili rekonstrukcija objekta koji se legalizuje.

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Leskovca".